Saksa koventaa koronarajoituksia – rokottamattomien elämänpiiri kapenee merkittävästi - Ulkomaat | HS.fi

Saksa koventaa korona­rajoituksia – rokottamattomien elämänpiiri kapenee merkittävästi

Väistyvä liittokansleri Merkel: ”Kulttuuri ja vapaa-ajan toiminta pysyvät auki vain niille, jotka on rokotettu tai jotka ovat toipuneet.”

Saksan väistyvä liittokansleri Angela Merkel ja tuleva liittokansleri Olaf Scholz pitivät torstaina Berliinissä tiedotustilaisuuden, jossa he ilmoittivat uusista koronarajoituksista.

2.12.2021 16:50

Saksa koventaa koronarajoituksiaan, kertoivat johtavat poliitikot pitkien neuvottelujen päätteeksi torstaina iltapäivällä.

Elämänpiiri kutistuu etenkin niillä saksalaisilla, jotka eivät ole hankkineet rokotuksia.

”Kulttuuri ja vapaa-ajan toiminta pysyvät auki vain niille, jotka on rokotettu tai jotka ovat toipuneet [covid-taudista]”, kertoi liittokansleri Angela Merkel tiedotustilaisuudessa Berliinissä uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kristillisdemokraatti Merkel väistyy tehtävistään ensi viikolla, kun liittopäivät valitsee hänen seuraajakseen sosiaalidemokraatti Olaf Scholzin.

Koronarajoitusten tiukentamisesta päätettiin kokouksessa, johon osallistuivat Merkel, Scholz ja Saksan 16 osavaltion pääministerit.

Uusien tiukennusten tarkoituksena on paitsi saada koronaepidemia aisoihin myös laajentaa rokotuskattavuutta.

Saksan väestöstä noin 68 prosenttia on saanut vähintään kaksi rokotetta. Suomessa osuus on noin 72 prosenttia.

Tiukennusten vuoksi Saksassa pääsee elokuviin, teatteriin tai ravintoloihin vain, jos pystyy todistamaan saaneensa rokotteen tai toipuneensa covid-taudista. Sama pätee kauppoihin, joissa tehdään ei-välttämättömiä ostoksia, kertoo saksalaislehti Bild.

Sinänsä melko vähäisenä mutta symbolisesti merkittävänä toimenpiteenä Saksassa kielletään uudenvuoden ilotulitukset, kertoo berliiniläislehti Der Tagesspiegel.

Saksalaisilla on tapana paukutella uudenvuodenyönä valtava määrä ilotulitteita. Nyt tämä jää väliin jo toista kertaa peräkkäin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat