Lumimyrsky saartoi asiakkaat ja henkilökunnan yöksi Ikeaan Tanskassa, nukkuivat tavaratalon kalusteilla – 300 matkustajaa vietti yön lentoasemalla - Ulkomaat | HS.fi

Lumimyrsky saartoi asiakkaat ja henkilö­kunnan yöksi Ikeaan Tanskassa, nukkuivat tavaratalon kalusteilla – 300 matkustajaa vietti yön lento­asemalla

Jyllannin niemimaan pohjoisosissa riehui lumimyrsky keskiviikkona ja torstain vastaisena yönä.

Joulukuun 1. päivän iltana Tanskassa Jyllannin niemimaan pohjoisosissa riehui lumimyrsky, jonka seurauksena liikenne oli kaaoksessa, ja ihmisiä joutui yöpymään esimerkiksi Ikean tavaratalossa ja lentoasemalla Aalborgissa.

3.12.2021 8:55

Tanskassa Aalborgissa Jyllannin niemimaan pohjoisosassa ihmisiä päätyi yöpymään Ikean tavaratalossa ja lentoasemalla, kun keskiviikkoiltana lumimyrsky valtasi alueen.

Lumimyrskyn vuoksi 300 matkustajan piti jäädä keskiviikon ja torstain väliseksi yöksi Aalborgin lentoasemalle, muun muassa Pohjois-Jyllannin aluemedia Nordjyske kertoi keskiviikkoiltana.

Matkustajat päätyivät yöpymään lentoasemalla, sillä lennot lentoasemalta oli peruttu, eivätkä bussit tai taksit pystyneet kuljettamaan matkustajia hotelleihin. Ilman ruokaa he eivät jääneet, koska myös osa lentoaseman henkilökunnasta jäi asemalle ja he pitivät aseman ravintolat auki yötä myöten.

Lisäksi kuusi asiakasta ja 20–25 henkilökunnan jäsentä vietti yön Aalborgin Ikeassa, sillä kotimatkalle ei ollut turvallista lähteä lumimyrskyn vuoksi. Muun muassa Tanskan yleisradioyhtiö DR ja Nordjyske kertoivat asiasta keskiviikkoiltana.

”Tämä on meille täysin uusi tilanne, enkä aamulla töihin ajaessani osannut ajatella päivän päättyvän tällaiseen tilanteeseen”, Aalborgin Ikea-tavaratalon johtaja Peter Elmose sanoi Nordjysken mukaan.

Elmosen mukaan hänen 16 vuoden Ikea-uransa aikana vastaavaa tilannetta ei ole koskaan tapahtunut.

Elmose sanoi DR:lle, että tavarataloon saarroksiin jääneet ihmiset saivat etsiä yösijan tavaratalon sohvilta tai sängyiltä. Illalla he kokoontuivat Ikean kahvilaan ruokailemaan ja katsomaan yhdessä joulukalenteria ja jalkapallo-ottelua.

Johtajan mukaan ei tullut kuuloonkaan, että ihmiset olisi illalla lähetetty ulos tavaratalosta, vaikka normaalisti se sulkeutuu kello 20 illalla.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan mukaan noin 30 senttimetriä lunta satoi Aalborgissa keskiviikkoiltana. Poliisi varoitti, että autoilu alueella ei ollut sääolosuhteiden vuoksi turvallista.

Torstaiaamuna myrsky oli rauhoittunut, ja Ikeaan jumiin jääneet pääsivät poistumaan tavaratalosta. Torstaina myös lentoliikenne palautui osittain normaaliksi, sillä osa lennoista oli edelleen peruttu tai niiden lähtö oli myöhästynyt, Nordjyske kertoi torstaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat