Kyproksella poliisi pidätti veistä kantaneen miehen, joka yritti päästä paavin messuun stadionilla - Ulkomaat | HS.fi

Kyproksella poliisi pidätti veistä kantaneen miehen, joka yritti päästä paavin messuun stadionilla

Viranomaisten mukaan veitsen hallussapito ei kuitenkaan liity paavin läsnäoloon. Paavi Franciscus on kolmen päivän vierailulla Kyproksella.

Paavi Franciscus johti perjantaina messua Nikosian jalkapallostadionilla Kyproksella.

3.12.2021 14:18

Kyproksella poliisi pidätti veistä mukanaan kantaneen miehen, joka yritti päästä sisään stadionille, jossa paavi Franciscus johti parhaillaan messua, uutistoimistot Reuters ja AFP kertoivat perjantaina.

Viranomaisten mukaan veitsen hallussapito ei kuitenkaan liity paavin läsnäoloon. Erään Reutersin lähteen mukaan vaikuttaa siltä, etteivät paavin vierailu ja veitsen hallussapito liittyneet toisiinsa. Toisen lähteen mukaan veitsen uskottiin olevan henkilökohtaiseen käyttöön.

Paavi Franciscus on kolmen päivän vierailulla Kyproksella. Vierailun toisena päivänä perjantaina paavi piti ulkoilmamessun pääkaupunki Nikosian jalkapallostadionilla. Messuun osallistui noin 7 000 henkilöä, AFP kertoo.

Poliisin mukaan stadionin sisäänkäynnillä suoritetussa tarkastuksessa pidätettiin 43-vuotias ulkomaalainen mies, jolla oli mukanaan veitsi. Stadionin turvatoimet olivat tiukat, ja tarkastuksia tehtiin sisäänkäynnillä tuhansia.

Paavin messuun osallistuneista monet olivat Filippiineiltä tai eteläisestä Aasiasta kotoisin olevia työntekijöitä, jotka muodostavat suuren osan kreikkalais-ortodoksisen Kyproksen katolilaisista.

Paavi korosti messun yhteydessä sitä, kuinka saaren tulisi keskittyä veljeyteen ja yhtenäisyyteen.

Kypros jakautuu kansainvälisesti tunnustettuun ja Euroopan unioniin kuuluvaan Kyproksen tasavaltaan ja kyproksenturkkilaisten asuttamaan pohjoiseen, joka vuonna 1983 julistautui itsenäiseksi. Sen itsenäisyyden on tunnustanut vain Turkki.

Nikosian ulkoilmamessuun osallistui tuhansia ihmisiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat