Presidentit Biden ja Putin keskustelevat tiistaina - Ulkomaat | HS.fi

Presidentit Biden ja Putin keskustelevat tiistaina

Presidenttien asialistalla on Valkoisen talon mukaan muun muassa Ukrainan tilanne.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja

4.12.2021 17:21 | Päivitetty 4.12.2021 18:01

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelevat tiistaina videoyhteyden avulla, Valkoinen talo ja Kreml kertovat uutistoimisto Reutersin mukaan.

Presidenttien keskustelun aiheena on muun muassa Ukrainan tilanne. Biden aikoo Valkoisen talon mukaan korostaa Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.

Myös Kremlin mukaan asialistalla on Ukrainan tilanne, mutta sen lisäksi presidentit keskustelevat myös maiden kahdenvälisistä suhteista sekä kesällä sovittujen sopimusten täytäntöönpanosta. Biden ja Putin tapasivat kasvotusten kesällä Genevessä.

Yhdysvallat ja myös muut Nato-maat ovat syyttäneet Venäjää suurista joukkojen keskityksistä Ukrainan rajan tuntumassa. Venäjä taas on syyttänyt Natoa sotilaallista työntymisestä Venäjän rajoille.

Putin puolestaan vaati keskiviikkona ”konkreettisia sopimuksia”, joissa sotilasliitto Nato sitoutuu olemaan laajentumatta enempää itään.

Yhdysvaltojen ja Ukrainan arvioissa on väläytelty jo yli viikon ajan epäilystä, jonka mukaan Venäjä suunnittelisi alkavan talven aikana maahyökkäystä Ukrainaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat