Kiipeilijä teki Mont Blancilla arvokkaan löydön – Nyt hänelle annettiin puolet jalokivistä, jotka päätyivät vuorelle lento-onnettomuudessa vuosia sitten - Ulkomaat | HS.fi

Kiipeilijä teki Mont Blancilla arvokkaan löydön – Nyt hänelle annettiin puolet jalo­kivistä, jotka päätyivät vuorelle lento-onnettomuudessa vuosia sitten

Jalokivet olivat metallilaatikossa, joka oli yli 50 vuotta sitten intialaisen lentokoneen kyydissä, kun kone syöksyi maahan Mont Blancilla.

Vuorikiipeilijä teki kahdeksan vuotta sitten arvokkaan löydön Mont Blancilta, joka sijaitsee Italian ja Ranskan rajalla.

6.12.2021 14:04

Ranskassa Mont Blancilla retkeillyt vuorikiipeilijä löysi kahdeksan vuotta sitten jalokivirasian täynnä smaragdeja, rubiineja ja safiireja, ja nyt hän on saanut haltuunsa puolet rasian sisällöstä.

Jalokivien tarina ulottuu vuosikymmenten takaiseen onnettomuuteen. Kivet olivat metallilaatikossa, joka oli yli 50 vuotta sitten intialaisen lentokoneen kyydissä, kun kone syöksyi maahan Mont Blancilla.

Kiipeilijän löytö oli arvoltaan noin 300 000 euroa, ja kivet jaettiin tällä viikolla puoliksi kiipeilijän ja paikallisten viranomaisten kesken, Chamonix’n kunnan pormestari kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Hän sanoi olevansa iloinen siitä, että tapaus saatiin päätökseen. Pormestari kehui kiipeilijän rehellisyyttä, kun tämä oli luovuttanut löytönsä poliisille.

Aiemmin tänä vuonna kiipeilijä sai tietää, että hänelle lahjoitetaan puolet arvokkaasta löydöstä. Hän kommentoi ranskalaiselle Le Parisien -lehdelle, ettei hän kadu rehellisyyttään ja että hän aikoo käyttää osan varoista asuntonsa remontoimiseen, brittilehti The Guardian kertoi.

Mont Blancille putosi kaksi Air Indian lentokonetta vuosina 1950 ja 1966. Vuosien varrella vuorikiipeilijät ovat löytäneet Alppien korkeimman huipun rinteiltä lentokoneista irronneita osia, matkatavaroita ja ruumiiden jäänteitä.

24. tammikuuta 1966 Mumbaista New Yorkiin matkalla ollut kone syöksyi maahan Mont Blancin lounaispuolelle. Turmassa kuoli 117 ihmistä. Viranomaiset uskovat, että jalokivet ovat peräisin juuri lennolta New Yorkiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat