Ranskalaiseläkeläisen kotoa löytyi sata kuollutta ja parikymmentä elävää mutta aliravittua kissaa - Ulkomaat | HS.fi

Ranskalais­eläkeläisen kotoa löytyi sata kuollutta ja pari­kymmentä elävää mutta aliravittua kissaa

Eläinten tilanne tuli ilmi miehen jouduttua sairaalaan. Eläin­suojelu­järjestön johtaja sanoi järjestön tekevän rikos­ilmoituksen eläinten kaltoin­kohtelusta.

6.12.2021 14:23

Etelä-Ranskassa eläkeläismiehen kodista on löytynyt noin sata kuollutta kissaa, paikallinen eläinsuojelujärjestö La Tribu du Fourmilier kertoi maanantaina.

Järjestön vapaaehtoiset saivat tiedon asiasta 81-vuotiaan miehen sukulaiselta, joka oli mennyt eläkeläisen kotiin sunnuntaina tämän jouduttua sairaalahoitoon Nizzassa. Sukulainen oli löytänyt kuolleet eläimet.

Paikallisen Nice-Matin-lehden mukaan suurin osa kissojen ruumiista oli säilötty muovisiin ja puisiin säilytyslaatikoihin. Ruumiiden lisäksi talossa oli oravien ja rottien jäämiä sekä koiran leuka.

Lisäksi talosta pelastettiin yli 20 aliravittua hengissä olevaa kissaa, jotka luovutettiin eläinlääkäreille tai sijaiskoteihin.

Järjestön johtaja Philippe Desjacques arvioi uutistoimisto AFP:lle, että kissojen asennoista päätellen suurin osa oli jo kuolleita, kun ne oli pantu laatikoihin. Hän kuitenkin sanoo uskovansa, että ainakin kaksi kissaa oli lukittu laatikkoon elävinä.

Olohuoneen sohvalta löytyi yksi kissan ruumis, jota muut kissat olivat osittain syöneet.

Desjacques arveli AFP:lle, että eläkeläinen kärsi oireyhtymästä, joka saa ihmisen keräämään itselleen suuria määriä eläimiä voimatta huolehtia niiden kunnosta. Kyse on tavaroiden hamstrausta aiheuttavan Diogeneen oireyhtymän kategoriasta, jonka taustalla on usein yksinäisyyttä.

Desjacques sanoi järjestön tekevän rikosilmoituksen eläinten kaltoinkohtelusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat