Saksassa vihreät valmiita hallitukseen liberaalien ja sosiaalidemokraattien kanssa - Ulkomaat | HS.fi

Saksassa vihreät valmiita hallitukseen liberaalien ja sosiaali­demokraattien kanssa

Saksa on ottanut askeleen lähemmäs uutta hallitusta, jonka toiminta saattaa käynnistyä jo ensi viikolla.

Vihreiden johtaja ja todennäköinen tuleva ulkoministeri Annalena Baerbock (vas.) ja toinen johtaja Robert Habeck kävelivät maanantaina yhdessä kertomaan vihreiden päätöksestä kannattaa liikenne­valo­hallitukseen menemistä.

6.12.2021 16:26 | Päivitetty 6.12.2021 19:53

Saksassa uusi hallituskoalitio on varmistunut. Vihreä puolue ilmoitti maanantaina, että sen jäsenet ovat hyväksyneet lähtemisen niin kutsuttuun liikenne­valo­hallitukseen.

Asiasta uutisoivat muun muassa saksalaislehdet Der Spiegel ja Deutsche Welle sekä uutistoimisto AP.

Liikennevalohallitukseen ovat jo aiemmin sitoutuneet liberaalit ja sosiaalidemokraatit. Liberaalit ja sosiaalidemokraatit päättivät asiasta viikonloppuna.

Lue lisää: Liikennevalohallituksessa on jo punainen ja keltainen – enää puuttuu vihreä

Vihreiden jäsenistä noin 57 prosenttia äänesti hallituskoalitioon lähtemisestä, ja äänestäneistä 86 prosenttia äänesti liikennevalo­hallituksen puolesta, Deutsche Welle kertoo.

Liberaaleista ja sosiaalidemokraateista yli 90 prosenttia kannattaa liikennevalohallitusta, Der Spiegel kertoo.

Saksa on siis ottanut askeleen lähemmäs uutta hallitusta, jonka toiminta saattaa käynnistyä jo tällä viikolla. Liittokansleriksi on nousemassa sosiaalidemokraattien Olaf Scholz. Liittokanslerista päätetään keskiviikkona liittopäivillä.

Oikaisu 6.12. kello 19.52: Hallituksen toiminta saattaa käynnistyä jo tällä viikolla, ei ensi viikolla, kuten artikkelissa aiemmin virheellisesti luki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat