Jaguaari ja koira putosivat samaan kaivoon Meksikossa, myös koira säilyi hengissä - Ulkomaat | HS.fi

Jaguaari ja koira putosivat samaan kaivoon Meksikossa, myös koira säilyi hengissä

Ihmisasutuksen leviäminen jaguaarien asuinalueille huolestuttaa asiantuntijoita.

7.12.2021 9:52

Koira kohtasi jaguaarin, ja nujakan tuoksinassa eläimet putosivat samaan kaivoon Mahahualin kylässä Quintana Roon osavaltiossa Etelä-Meksikossa 4. joulukuuta.

Kyläläiset saivat koiran pelastettua kaivosta ensimmäisenä. Negro-nimisen mustan koiran kerrottiin saaneen vain pintahaavoja ja sen odotetaan toipuvan tapauksesta täysin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Jaguaarin auttamiseksi paikalle odotettiin eläinsuojeluyhdistyksen (IFAW) väkeä. Kaivoon työnnettiin varren päässä oleva kamera tilanteen tutkimiseksi. Tästä jaguaari ei pitänyt. Kamera tuhoutui. Tilanne näkyy oheisella videolla.

Lopulta jaguaarikin pääsi ylös kaivosta ja jatkoi matkaansa metsään.

Eläintensuojelijat ovat harmissaan ihmisasutuksen leviämisestä aina vain syvemmälle jaguaarien asuinalueita. Jaguaarit ovat Meksikossa uhanalaisia.

IFAW-järjestössä työskentelevä eläinlääkäri Erika Flores kertoo uutistoimisto Reutersille vastaavia lemmikkieläinten ja jaguaarien kohtaamisia tapahtuvan kaiken aikaa.

”Meksikossa jaguaarit ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon, joten on erittäin tärkeää rauhoittaa tilanne ja jättää jaguaareille niille kuuluvat alueet”, Flores sanoi.

Kyläläisiä muistutettiin lemmikkieläinten hallinnassa pitämisestä, jotta lemmikit eivät pääsisi häiritsemään alueella liikkuvia suuria kissapetoja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat