Omikronmuunnos levinnyt Tanskassa ”kaikkialle yhteiskunnassa”, sanoo terveysviranomainen – Tapauksia ainakin 398 - Ulkomaat | HS.fi

Omikronmuunnos levinnyt Tanskassa ”kaikkialle yhteiskunnassa”, sanoo terveysviranomainen – Tapauksia ainakin 398

Suomessa omikronmuunnoksen aiheuttamia tartuntoja on varmistettu ainakin yhdeksän.

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen vieraili koronarokotuspisteellä Kööpenhaminassa joulukuun alussa.

7.12.2021 17:46

Tanskassa on todettu jo ainakin 398 omikronmuunnoksen aiheuttamaa koronavirustartuntaa, maan viranomaiset kertovat uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Meillä on nyt omikronmuunnoksen tartuntoja kaikkialla yhteiskunnassa”, Tanskan potilasturvallisuusviraston johtaja Anette Lykke Petri kertoi toimittajille tiistaina.

Tanskassa on todettu isoja omikrontartuntaryppäitä sekä maan itä- että länsiosassa. Länsi-Tanskan kahta tartuntarypästä selittää Lykke Petrin mukaan konsertti Aalborgissa sekä pikkujoululounas Viborgissa.

Huolta aiheuttaa kuitenkin se, että Tanskan itäosien tartuntoja ei ole pystytty samalla tavalla jäljittämään, kertoo tanskalaislehti Jyllands-Posten. Se vaikeuttaa tartuntojen leviämisen estämistä.

Ensimmäisen kerran omikronmuunnosta todettiin Tanskassa 27. marraskuuta.

Poliitikot ovat tanskalaislehti Berlingsken mukaan valmiita tiukempiin koronarajoituksiin omikronmuunnoksen nopean leviämisen myötä. Useat puolueet ovat lehden mukaan valmiita esimerkiksi rajoittamaan yöelämää. Myös potilasturvallisuusvirasto suositteli tiedotustilaisuudessa tiistaina järeämpiä rajoituksia.

Suomessa omikrontartuntoja on todettu ainakin yhdeksän, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kertonut. Suomessa tapauksia on kirjattu Helsingin ja Uudenmaan lisäksi Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Savossa.

Etelä-Afrikassa ensiksi tunnistettu omikronmuunnos on levinnyt jo kymmeniin maihin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat