Ranska vapautti Khashoggin murhavyyhdistä epäillyn miehen vain päivä pidätyksen jälkeen – Poliisilla oli väärät tiedot Turkin etsimästä henkilöstä - Ulkomaat | HS.fi

Ranska vapautti Khashoggin murhavyyhdistä epäillyn miehen vain päivä pidätyksen jälkeen – Poliisilla oli väärät tiedot Turkin etsimästä henkilöstä

Pidätetyllä miehellä ei ollut mitään tekemistä murhan kanssa.

Jamal Khashoggi murhattiin Turkissa vuonna 2018.

8.12.2021 17:50

Ranskan viranomaiset ovat vapauttaneet tiistaina pidätetyn miehen, jonka epäiltiin olleen osallisena saudiarabialaisen toisinajattelijan, kolumnistin ja kirjailijan Jamal Khashoggin murhaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi oli ottanut kiinni väärän henkilön ja jo keskiviikkona hänet vapautettiin. Saudi-Arabian suurlähetystön mukaan pidätetyllä miehellä ei ollut mitään tekemistä Khashoggin tapauksen kanssa.

Tiistaina kerrottiin, että Ranskan poliisi oli pidättänyt Khashoggin tapaukseen mahdollisesti kytkeytyvän ihmisen, josta Turkki on antanut etsintäkuulutuksen vuonna 2019. Uutistoimisto AFP:n mukaan Ranskan viranomaiset suunnittelivat epäillyn luovutusta Turkkiin.

Khashoggi murhattiin vuonna 2018 Istanbulissa Turkissa, kun hän vieraili Saudi-Arabian konsulaatissa. Tiikeriryhmänä tunnetut tappajat murhasivat Khashoggin myrkkyruiskeella, paloittelivat ruumiin ja hävittivät sen ilmeisesti polttamalla.

Tiikeriryhmä on Saudi-Arabian asevoimien ja tiedustelun alainen erikoisyksikkö, ja ainakin Khashoggin murhan suhteen sen arvioidaan toimineen Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin määräyksestä.

Saudi-Arabia on kiistänyt kruununprinssinsä osallisuuden murhaan, mutta esimerkiksi Yhdysvaltain viime helmikuussa julkaiseman tiedusteluraportin mukaan operaatiolle antoi hyväksyntänsä juuri kruununprinssi Mohammed bin Salman.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat