Sanna Marinin anteeksipyyntö ja pääministerin juhliminen Helsingin yössä nousivat otsikoihin maailmalla - Ulkomaat | HS.fi

Sanna Marinin anteeksipyyntö ja pääministerin juhliminen Helsingin yössä nousivat otsikoihin maailmalla

Uutinen juhlinnasta koronaepidemian aikana on levinnyt Australiaan ja Intiaan saakka.

8.12.2021 19:57

Pääministeri Sanna Marinin (sd) keskiviikkona esittämä anteeksipyyntö ja siihen liittyvät viime viikonlopun tapahtumat on noteerattu mediassa myös ulkomailla.

Britannian yleisradioyhtiö BBC uutisoi keskiviikkona alkuillasta, että Marin on esittänyt anteeksipyynnön siitä, että jatkoi juhlimistaan Helsingin yöelämässä viime lauantaiyönä, vaikka oli saanut tiedon altistumisestaan koronavirukselle.

BBC kävi melko pitkässä artikkelissaan läpi Mariniin liittyvän kohun vaiheita sekä siihen liittyviä selityksiä ja reaktioita.

AiemminKIN Marinin ilta on tavoittanut monia silmäpareja, sillä asiasta ovat kertoneet esimerkiksi globaalisti viestimien käyttöön uutisia tuottavat uutistoimistot AFP ja Bloomberg sekä eurooppalainen Politico.eu-julkaisu.

”Lauantai-illan huumaa! Suomen pääministeri Sanna Marin ryöpytyksessä yökerhoretken jälkeen”, EU-piireissä suosittu Politico otsikoi juttunsa.

Marinista kertovia juttuja on julkaistu myös esimerkiksi australialaisen SBS-kanavan ja intialaisen NDTV-kanavan verkkosivuilla.

Jutuissa kerrotaan säännönmukaisesti, että Marin on vasta 36-vuotias. Monissa otsikoissa käytetään sanaa ”clubbing”, jolla viitataan nuorten ihmisten suosimaan tanssipitoiseen yökerhoelämään.

Uutistoimisto AFP:n artikkelissa taustoitettiin myös Marinin taannoista ”boom-boom-boomeri”-julkaisua. Samassa artikkelissa kerrottiin myös, että Marinin johtamassa Suomessa on kirjattu eurooppalaisittain sangen vähän koronatartuntoja ja -kuolemia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat