Koronarajoituksia otetaan jälleen käyttöön Tanskassa: osa alakouluista etäopetukseen, tiukat rajoitukset ravintoloihin ja yöelämään - Ulkomaat | HS.fi

Koronarajoituksia otetaan jälleen käyttöön Tanskassa: osa alakouluista etäopetukseen, tiukat rajoitukset ravintoloihin ja yöelämään

Rajoitusten takia osa alakouluista siirtyy etäopetukseen ja alkoholin myyntiä rajoitetaan.

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen puhui lehdistölle perjantaina Kööpenhaminassa. Pääministeri ilmoitti, että maassa otetaan jälleen käyttöön rajoitustoimia huonon koronavirustilanteen takia.

8.12.2021 20:14

Tanskassa otetaan käyttöön jälleen rajoitustoimia koronavirustilanteen hillitsemiseksi, kertovat uutistoimisto Reuters ja Tanskan yleisradioyhtiö DR.

Tiukat rajoitukset kohdistuvat muun muassa yöelämään ja alkoholin myymiseen. Alkoholia saa maan elinkeinoministeri Simon Kollerupin mukaan myydä uusien rajoitusten myötä puoleenyöhön asti.

Myyntirajoitusten lisäksi ihmisten täytyy pitää kasvomaskia päällään ja näyttää koronapassinsa, kun he menevät ravintoloihin. Kollerup ilmoitti myös, että hallitus aikoo tukea yrityksiä, joita rajoitukset koskevat.

Ravintolarajoitusten lisäksi osa alakoulujen oppilaista siirretään etäopetukseen 15. joulukuuta alkaen. Maassa astuu voimaan myös etätyösuositus ja suositus välttää sosiaalisia kontakteja, kuten joulujuhlia.

”Arviomme on edelleen, että voimme pitää suurta osaa yhteiskuntaa auki, kiitos rokotteiden nauttiman suuren hyväksynnän”, pääministeri Mette Frederiksen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Rajoitukset koskevat myös tiettyjen tapahtumien yleisömääriä, ja ne tulevat voimaan perjantaista lähtien.

Tanskassa ensimmäisen rokotteen on saanut hieman yli 79 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen kohdalla lukema on 77 prosenttia ja kolmannen kohdalla puolestaan noin 17 prosenttia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat