Kolme toimittajaa pidätetty Etiopiassa, valtio syyttää terrorismin edistämisestä - Ulkomaat | HS.fi

Kolme toimittajaa pidätetty Etiopiassa, valtio syyttää terrorismin edistämisestä

Paikallinen poliisi kertoo epäilevänsä toimittajia ”terrorismin edistämisestä”, koska toimittaja haastattelivat terroristijärjestöksi määritellyn ryhmittymän jäseniä.

Poliisin mukaan toimittajia voi uhata jopa 7–15 vuoden tuomio. Kuvassa asevoimien tuhoutunut ajoneuvo ja poliisi Kemisessä Etiopiassa.

16.12.2021 22:24

Kaksi paikallisen median toimittajaa ja uutistoimisto AP:lle työskentelevä videojournalisti on pidätetty Etiopiassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Paikallinen poliisi kertoo epäilevänsä toimittajia ”terrorismin edistämisestä”, koska nämä haastattelivat Oromo Liberation Army -ryhmittymän jäseniä. Etiopian parlamentti on linjannut ryhmän olevan terroristijärjestö.

Toimittajat voivat saada 7–15 vuotta vankeutta maan hätätila- ja terrorismilakien rikkomisesta, sanoi Etiopian poliisin edustaja Tesfaye Olani tiedotustilaisuudessa.

Uutistoimisto AP kertoo freelance-toimittajansa Amir Aman Kiyaron tulleen pidätetyksi sotatilan vuoksi käytössä olevan hätätilalain nojalla marraskuun lopussa pääkaupungissa Addis Abebassa. AP:n mukaan Kiyaroa vastaan ei ole edelleenkään nostettu virallisesti syytteitä.

”Esitetyt syytökset ovat täysin perättömiä. Kiyaro on riippumaton journalisti, joka on tehnyt tärkeää työtä Etiopiassa konfliktin eri puolilla”, AP toteaa lausunnossaan.

Yhdysvaltalaisen Committee to Protect Journalists -kansalaisjärjestön mukaan Etiopiassa on pidätetty 14 toimittajaa sen jälkeen kun maahan julistettiin marraskuun alussa hätätila.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat