Madagaskarin poliisiministeri joutui tuhoisaan helikopterionnettomuuteen ja pelastautui uimalla 12 tuntia rantaan - Ulkomaat | HS.fi

Madagaskarin poliisiministeri joutui tuhoisaan helikopteri­onnettomuuteen ja pelastautui uimalla 12 tuntia rantaan

Helikopterin kyydissä olleet ihmiset olivat matkalla tarkastamaan aiemmin viikolla uponneen matkustajaveneen onnettomuuspaikkaa.

Kuvakaappaus poliisiministeri Serge Gellen Twitter-tilillään rantautumisen jälkeen julkaisemasta videosta.

22.12.2021 7:59 | Päivitetty 22.12.2021 11:51

Madagaskarin koillisrannikolla tapahtui maanantaina helikopteri­onnettomuus, jossa osallisena oli myös maan hallituksen poliisiministeri Serge Gelle, kertoo uutistoimisto AFP.

Viranomaislähteiden mukaan onnettomuudesta on selviytynyt elossa tiettävästi kaksi ihmistä, joista toinen on Gelle. Lisäksi kahta turmakopterissa ollutta henkilöä etsitään edelleen.

Ministeri oli matkalla tarkastamaan aiemmin viikolla uponneen matkustajaveneen onnettomuuspaikkaa. Veneen uppoamisessa kuoli Madagaskarin poliisin mukaan ainakin 64 ihmistä. Puisen aluksen kyydissä oli uutistoimisto Reutersin mukaan 138 ihmistä.

Onnettomuudesta selviytynyt Gelle ja hänen kanssaan ollut poliisi joutuivat uimaan rantaan noin 12 tuntia päästäkseen turvaan.

Viranomaisten mukaan kaksikko saavutti maankamaran tiistaiaamuna merenranta­kaupunki Mahambossa.

Sosiaalisessa mediassa on tapahtuman jälkeen levinnyt video, jossa 57-vuotias Gelle makaa väsyneenä rantatuolissa yllään maastopuku. Videon on jakanut Twitterissä myös Madagaskarin puolustusministeriö.

”Minun ei ole vielä aika kuolla”, Gelle sanoo videolla AFP:n mukaan. Lisäksi hän kertoo olevansa kylmissään mutta ei loukkaantunut.

Paikallisen poliisipäällikön Zafisambatra Ravoavyn mukaan Gelle oli käyttänyt helikopterin istuinta kellukkeena.

”Hänellä on aina ollut hyvä kestävyys urheilulajeissa, ja hän on pitänyt samasta rytmistä kiinni myös ministerinä, aivan kuin kolmikymppinen”, kertoo Ravoavy AFP:n mukaan.

Gelle on myös itse entinen poliisi. Hän nousi Madagaskarin hallituksen ministeriksi tämän vuoden elokuussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat