Brigitte Macron ryhtyy oikeustoimiin – valeuutiskampanja väittää, että hän syntyi poikana - Ulkomaat | HS.fi

Brigitte Macron ryhtyy oikeus­toimiin – vale­uutis­kampanja väittää, että hän syntyi poikana

Ranskan presidentti­puolisoon kohdistuva transfobinen ja nais­viha­mielinen internetvyöry on äitynyt joulukuussa kiivaaksi.

Ranskan presidenttipuoliso Brigitte Macron (kesk.) vieraili rouva Jenni Haukion kanssa Suomenlinnassa vuonna 2018, kun Ranskan presidenttipari oli virallisella vierailulla Suomessa.

22.12.2021 17:35

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin puoliso Brigitte Macron aikoo haastaa oikeuteen henkilön tai henkilöt, jotka ovat levittäneet häntä koskevia valeuutisia internetissä, kertoo uutistoimisto AFP.

Macroniin on jo monta kuukautta kohdistunut vihamielinen ja transfobinen kampanja, jossa väitetään hänen syntyneen poikana nimeltä Jean-Michel Trogneux.

Trogneux on Brigitte Macronin alkuperäinen sukunimi.

Joulukuun puolivälissä kampanja äityi todella kiivaaksi. Sosiaalisen median viestipalvelu Twitterissä #JeanMichelTrogneux on ollut monen päivän ajan käytetyimpien ranskalaisten aihetunnisteiden joukossa.

”Hän on päättänyt ryhtyä toimenpiteisiin, se on työn alla”, Macronin asianajaja Jean Ennochi kommentoi AFP:lle.

AFP tai muut ranskalais­viestimet eivät ole täsmentäneet, kenet tai ketkä Brigitte Macron aikoo tarkkaan ottaen haastaa oikeuteen.

Libération-lehden selvityksen mukaan transfobisen ja naisviha­mielisen parjauksen takana on alun perin ”toimittaja” Natacha Rey.

Nimimerkki on jo vuosien ajan levittänyt Emmanuel ja Brigitte Macronista väkivaltaista ja vastenmielistä sisältöä. Natacha Reyn nimissä suolletaan muitakin äärioikeistolaisia salaliittoteorioita.

Samaa sakeaa soppaa hämmentävät monet ranskankielisten valeuutisten tuottajat. Brigitte Macronia on muun muassa syytetty ”satanisti-pedokriminaali-transsukupuoliseksi”.

Presidentin vaimoa koskevat valeuutiset ovat läheistä sukua niin sanotulle Pizzagatelle eli salaliitto­teorialle, jonka mukaan yhdysvaltalainen demokraatti­poliitikko ja presidentti­ehdokas Hillary Clinton oli sekaantunut pitseriassa toimivaan pedofiilirinkiin.

”Brigitte Macroniin kohdistetussa transfobisessa tarinassa on jotain syvästi amerikkalaista”, ranskalaislehti Le Monde huomauttaakin.

Ranskassa on tulossa huhtikuussa presidentinvaalit, joissa Emmanuel Macron asettunee uudelleen ehdolle. Nyt Ranskassa pelätään, että vaalitaistelua tulee sotkemaan ennennäkemätön määrä törkyä internetissä.

Macronit ovat aiemminkin saaneet kokea osansa loanheitosta. Pahantahtoiset ovat tehneet pilkkaa pariskunnan ikäerosta. Emmanuel Macron on 44-vuotias ja Brigitte Macron 68-vuotias.

Vuoden 2017 presidentinvaalikampanjan aikana Emmanuel Macronista levitettiin ilkeämielisessä tarkoituksessa huhua, että hän olisi homoseksuaali.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat