Tanskalaissotilaat päätyivät tulitaisteluun merirosvoja vastaan Guineanlahdella marraskuussa – Neljä merirosvoa yhä tutkintavankeudessa Tanskassa - Ulkomaat | HS.fi

Tanskalaissotilaat päätyivät tuli­taisteluun meri­rosvoja vastaan Guinean­lahdella marraskuussa – Neljä merirosvoa yhä tutkinta­vankeudessa Tanskassa

On epävarmaa, voidaanko Tanskan meri­voimien Guinean­lahdella pidättämien merirosvojen oikeuden­käynti järjestää Tanskassa.

Tanskan laivaston fregatti Esbern Snare arkistokuvassa vuodelta 2014.

22.12.2021 20:19

Neljä Guineanlahdella kiinni otettua merirosvoa joutuu edelleen olemaan tutkinta­vankeudessa Tanskassa, kööpenhaminalaisen oikeuden tuomari päätti keskiviikkona.

Tutkintavankeutta jatkettiin neljällä viikolla, uutistoimisto AFP kertoi.

Tanskan laivaston fregatti oli marraskuussa partioimassa Länsi-Afrikan vesillä Guineanlahdella, kun tanskalais­sotilaat päätyivät tuli­taisteluun meri­rosvojen kanssa.

Viranomaisten mukaan tulitaistelussa kuoli ainakin neljä, mutta mahdollisesti viisi merirosvoa. Yksi ilmeisesti putosi mereen.

Tanskalaiset pidättivät neljä merirosvoa. Heistä yksi haavoittui niin pahasti, että jalka jouduttiin amputoimaan.

Tanskalaissyyttäjän mukaan merirosvot avasivat tulen. Tästä – eli tanskalaisten kimppuun hyökkäämisestä – heitä on myös määrä syyttää tanskalaisessa oikeudessa.

Juridisesti tapaus on kuitenkin monimutkainen. Tanskalla ei ole luovutus­sopimuksia minkään Guinean­lahden rannikko­valtion kanssa. Pidätettyjen kansalaisuuksia ei ole kerrottu julkisuuteen.

Guineanlahti on merenkulun kannalta vaarallista aluetta. Vuonna 2020 Guineanlahdella tilastoitiin 195 merirosvojen tekemää hyökkäystä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat