Madagaskarin veneturmassa yli 80 kuolonuhria - Ulkomaat | HS.fi

Madagaskarin veneturmassa yli 80 kuolonuhria

Onnettomuudesta pelastuneita arvioidaan olevan noin 50.

23.12.2021 10:20 | Päivitetty 23.12.2021 10:36

Madagaskarin maanantaisen veneturman uhriluku on noussut. Ainakin 85 ihmistä on kuollut veneen upottua Madagaskarin rannikon edustalla Intian valtamerellä.

Viranomaisten mukaan muutaman metrin pituisen puisen aluksen kyydissä oli 138 ihmistä. Kyseessä oli rahtivene, jolla ei ollut lupaa matkustajaliikenteelle.

Onnettomuudesta pelastuneita on noin 50.

Viranomaisten mukaan alustavat tutkimukset viittaavat siihen, että aluksen moottorissa oli tekninen vika, joka jätti sen vuorovesien armoille.

HS kertoi keskiviikkona Madagaskarilla tapahtuneesta helikopteri­onnettomuudesta, jossa osallisena oli maan hallituksen poliisiministeri Serge Gelle. Helikopteri oli matkalla tarkastamaan uponneen veneen onnettomuuspaikkaa maanantaina.

Helikopteri­onnettomuudesta selvisivät hengissä ainakin Gelle ja hänen seurassaan ollut poliisi. He joutuivat uimaan noin 12 tuntia ennen kuin pääsivät rantaan.

Sosiaalisessa mediassa on tapahtuman jälkeen levinnyt video, jossa 57-vuotias Gelle makaa väsyneenä rantatuolissa yllään maastopuku. Videon jakoi Twitterissä myös Madagaskarin puolustus­ministeriö.

”Minun ei ole vielä aika kuolla”, Gelle sanoo videolla uutistoimisto AFP:n mukaan.

Lue lisää: Madagaskarin poliisiministeri joutui tuhoisaan helikopteri­onnettomuuteen ja pelastautui uimalla 12 tuntia rantaan

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat