Venäjän mukaan sen konsulaattia kohti heitettiin polttopullo Ukrainassa, syyttää Ukrainaa venäjävastaisuuden lietsomisesta - Ulkomaat | HS.fi

Venäjän mukaan sen konsulaattia kohti heitettiin poltto­pullo Ukrainassa, syyttää Ukrainaa venäjä­vastaisuuden lietsomisesta

Venäjän mukaan tapauksen taustalla on Ukrainan lietsoma venäjä­­vastaisuus. Ministeriö kertoo odottavansa tapahtuneesta anteeksi­pyyntöä Ukrainalta.

24.12.2021 19:22 | Päivitetty 24.12.2021 21:01

Venäjän mukaan maan konsulaattirakennusta kohti Ukrainan Lvivissä on heitetty perjantaina polttopullo. Venäjän ulkoministeriö kertoi asiasta tiedotteessaan ja Twitter-tilillään. Ministeriö kutsuu tapahtunutta terroristiseksi teoksi.

Ministeriön mukaan tuntematon henkilö heitti polttopullon perjantaina aamuyöllä konsulaatin sisäänkäyntiä kohti. Konsulaatin työntekijöitä ei loukkaantunut tapauksessa.

Ukrainan poliisi on aloittanut tapahtuneesta tutkinnan, jonka epäilty rikosnimike on huliganismi, kertoo uutistoimisto Reuters.

Venäjän suurlähetystö Kiovassa on lähettänyt aiheesta protesti­kirjeen Ukrainan ulkoministeriölle. Venäjä kertoo myös kutsuneensa Ukrainan Venäjän-suurlähettilään puhutteluun ulkoministeriössä.

Venäjän mukaan tapauksen taustalla on Ukrainan lietsoma venäjä­vastaisuus. Ministeriö kertoo odottavansa tapahtuneesta anteeksi­pyyntöä Ukrainalta.

”On päivänselvää, että tämä röyhkeä teko oli seurausta russofobisen hysterian lietsonnasta Ukrainassa, mikä on lisännyt vihamielisyyttä Venäjän liittovaltiota kohtaan”, lähetystön lausunnossa sanotaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat