Soittaja pilkkasi presidentti Joe Bidenia jouluohjelmassa piilotetulla loukkauksella: ”Anna mennä Brandon” - Ulkomaat | HS.fi

Soittaja pilkkasi presidentti Joe Bidenia jouluohjelmassa piilotetulla loukkauksella: ”Anna mennä Brandon”

Ei ole selvää, ymmärsikö Biden häneen kohdistunutta pilkkaa.

25.12.2021 9:39 | Päivitetty 25.12.2021 11:13

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sai jouluaattona osakseen pilailua, kertoo uutistoimisto Reuters.

Valkoisen talon jouluaaton kuuman linjan kautta Bidenille soittanut sanoi puhelun päätteeksi ”let’s go Brandon” eli ”anna mennä Brandon”. Kyseessä on Bidenin edeltäjän Donald Trumpin kannattajien käyttämä piilotettu loukkaus, joka tarkoittaa Joe Bidenille haistattelua.

Nopeasti netissä levinnyt tapaus sattui, kun Biden ja hänen puolisonsa Jill Biden olivat mukana Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskuksen (Norad) perinteisessä jouluohjelmassa. Norad seuraa joulupukin matkaa ympäri maailman.

Amerikkalaisperheet saivat soittaa Bideneille, ja läpi pääsi ”Jarediksi” esittäytynyt neljän lapsen isä. Biden puhui hetken miehen lasten kanssa ja huomautti sitten, että myös hänellä on Hunter-niminen poika.

Biden toivotti ”Jaredille” ihanaa joulua, johon tämä vastasi: ”Toivon teille ihanaa joulua myös, hyvää joulua, ja anna mennä Brandon!”

”Anna mennä Brandon, olen samaa mieltä”, Biden vastasi reagoimatta loukkaukseen. Ei ole selvää, tajusiko Biden loukkausta ylipäätään, mutta hänen puolisonsa naurahti ja pyöräytti silmiään.

Biden kysyi vielä, mistä Jared soitti, mutta puhelu oli jo katkennut.

Yhdysvaltain presidenttipari Jill ja Joe Biden osallistuivat jouluaattona perinteiseen ohjelmaan, jossa perheet saavat soittaa presidentille.

”Anna mennä Brandon” -lausahdus sai alkunsa syyskuussa, kun Nascar-rata-autoilukisan yleisö alkoi solvata Joe Bidenia yhteen ääneen ”Fuck Joe Biden” -huudolla.

Kuljettaja Brandon Brownia haastatellut toimittaja kuuli väärin ja ilmoitti yleisön huutavan ”anna mennä Brandon”. Lausahdus on levinnyt sittemmin netissä Trumpin kannattajien keskuudessa.

Noradin joulupukin matkaa seuraava ohjelma aloitettiin jo 1950-luvulla, kun coloradolainen sanomalehti painoi vahingossa joulupukin kuuman linjan numeron väärin ja sai lapset soittamaan armeijan keskukseen.

Myös Trump pääsi ohjelman tiimoilta uutisotsikoihin vuonna 2018, kun hän vihjasi 7-vuotiaalle soittajalle, ettei joulupukkia ole olemassa.

“Uskotko vielä joulupukkiin? Koska seitsemänvuotias on siinä rajalla, eikö?” hän sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat