Talebanin uusi linjaus: nainen saa matkustaa enintään 45 mailia eli noin 72 kilometriä ilman miespuolista saattajaa - Ulkomaat | HS.fi

Talebanin uusi linjaus: nainen saa matkustaa enintään 45 mailia eli noin 72 kilometriä ilman miespuolista saattajaa

Hyveiden edistämisen ja paheiden torjumisen ministeriö ohjeisti myös, että kyytiin saa ottaa vain hijabia käyttäviä naisia.

Nainen osti ruokaa katukauppiaalta Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa joulukuun alussa.

26.12.2021 13:56

Afganistania hallitseva ääri-islamilainen Taleban ilmoitti sunnuntaina, että nainen saa matkustaa enintään 72 kilometriä, jos hänellä ei ole saattajana miespuolista lähisukulaista.

Ohjeistuksen julkisti hyveiden edistämisen ja paheiden torjumisen ministeriö, kertoo uutistoimisto AFP.

”Yli 45 mailia (72 kilometriä) matkustaville naisille ei pidä tarjota kyytiä, jos heillä ei ole mukanaan lähisukulaista”, ministeriön tiedottaja Sadeq Akif Muhajir sanoi AFP:lle.

Muhajir täsmensi, että lähisukulaisen täytyy olla miespuolinen.

Ajoneuvoihin ei Talebanin määräyksen mukaan myöskään saa ottaa naisia, jotka eivät käytä hijabia eli islamilaista huivia. Uusimmat ohjeistukset julkaistiin sosiaalisessa mediassa.

Taleban on ilmoittanut lukuisista naisten elämää koskevista tiukennuksista sen jälkeen, kun se palasi hallitsemaan Afganistania elokuussa.

Muutama viikko sitten Taleban ilmoitti, ettei televisiokanavilla saa näyttää draamaa tai saippuasarjoja, jos mukana on naisnäyttelijöitä. Naistoimittajat on puolestaan määrätty käyttämään hijabia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat