Englantiin ei ole tulossa uusia koronarajoituksia enää tänä vuonna - Ulkomaat | HS.fi

Englantiin ei ole tulossa uusia korona­rajoituksia enää tänä vuonna

Britannian terveysministeri korosti ihmisten henkilökohtaista vastuuta pahentuneessa koronatilanteessa.

Pääministeri Boris Johnson lupasi viime viikolla, ettei Englantiin tule uusia koronarajoituksia ennen joulua. Joulun jälkeen hallitus teki päätöksen, ettei uusia rajoituksia Englantiin tule myöskään ennen uuttavuotta.

27.12.2021 20:26

Britanniassa Englantiin ei ole tulossa uusia koronarajoituksia ennen uuttavuotta, kertoivat muun muassa brittilehti The Guardian ja uutistoimisto Reuters maanantaina.

Hallitus ja pääministeri Boris Johnson ovat päättäneet, ettei uusia rajoituksia oteta käyttöön enää tänä vuonna. The Guardianin mukaan tämä tarkoittaa, että yökerhot ja massatapahtumat voivat jatkua Englannissa, kun taas Skotlannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa sekä ympäri maailmaa tapahtumien ja kokoontumisten kävijämäärää on rajoitettu.

Terveysministeri Sajid Javidin mukaan uudenvuoden jälkeen tilannetta ja rajoitusten tarvetta tarkastellaan uudestaan. Hän korosti ihmisten henkilökohtaista vastuuta pahentuneessa koronatilanteessa ja uudenvuoden juhlinnassa.

Englannissa ihmisiä on esimerkiksi kehotettu käyttämään maskia julkisissa sisätiloissa ja käymään koronatestissä ennen kuin he tapaavat vanhempia tai riskiryhmiin kuuluvia läheisiään.

Maanantaina Britanniassa raportoitiin 98 515 uutta koronatartuntaa ja 143 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä Britanniassa raportoitiin päivittäin yli 100 000 tartuntaa.

Javidin mukaan omikronmuunnoksen aiheuttamia tartuntoja on Englannissa noin 90 prosenttia kaikista tartunnoista.

Reutersin mukaan hallitus on keskittynyt tarkastelemaan sairaalahoidon tarvetta vaativien koronapotilaiden määrää. Viimeaikaiset tutkimustulokset ovat viitanneet siihen, että omikrontartunnat johtaisivat harvemmin sairaalahoitoon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat