Yhdysvaltalaisnaisen vaihtokauppaprojekti eteni yhdestä hiuspinnistä kokonaiseen taloon Tennesseessä - Ulkomaat | HS.fi

Yhdysvaltalaisnaisen vaihto­kauppa­projekti eteni yhdestä hiuspinnistä kokonaiseen taloon Tennesseessä

Demi Skipper aloitti projektinsa toukokuussa 2020 ja pääsi tässä kuussa tavoitteeseensa, kun vaihtoi asuntovaunun taloon.

Demi Skipper jakoi vaihtokauppaprojektinsa vaiheita sosiaalisen median palvelu Tiktokissa.

28.12.2021 16:29

Yhdysvaltalainen Demi Skipper on noussut sosiaalisessa mediassa jakamansa puolitoistavuotisen vaihtokauppaprojektin myötä otsikoihin ympäri maailmaa.

Skipperin tarinan ovat kertoneet muun muassa BBC, The Guardian ja The Washington Post.

Hän kertoo aloittaneensa projektinsa tarjoamalla Craigslist-verkkopalvelussa vaihtoon hiuspinnin toukokuussa 2020. Ideana oli jatkaa vaihtokauppoja ilman rahan tai tuttavien hyödyntämistä niin kauan, kuin vaihdossa saisi oman talon.

Tavoite toteutui Skipperin Tiktok-videoiden mukaan joulukuussa 2020, kun 28. vaihtokaupassa vastineeksi aurinkopaneeleilla varustetusta asuntovaunusta tarjottiin talo Tennesseessä.

Projektin aloittaneesta hiuspinnistä Skipper sai vaihdossa korvakorut. Vastineeksi niistä hän sai neljä drinkkilasia, jotka vaihtuivat imuriin ja se taas lumilautaan.

Viidennen vaihdon kohdalla Skipper siirtyi tekemään vaihtokauppoja elektroniikasta, ja myöhemmin ajoneuvoista.

Skipper kertoo tehneensä myös epäonnistuneita vaihtokauppoja: iPhonesta saatu pakettiauto hajosi, ja toisesta autosta vastineeksi saadun timanttikaulakorun arvo oli luultua matalampi.

Vaihtokaupoissa auttoi jo pian projektin alussa kasvanut seuraajamäärä, joka paisui sadoistatuhansista useaan miljoonaan.

Viimeisimpien tavaroiden joukossa oli Chipotle-ketjuravintoloiden VIP-kortti, jolla saa ruokaa ilmaiseksi vuoden ajan sekä illallisen 50 hengelle. Sen arvoksi kerrottiin 20 000 euroa.

Seuraajista moni epäili, että Skipper ei saisi kortista vaihdossa mitään yhtä arvokasta tai arvokkaampaa. Häneen kuitenkin otti yhteyttä Chipotlen suurimmaksi faniksi itseään kutsunut kanadalaisnainen, joka tarjosi kortista vastineeksi asuntovaunun.

Vaunusta Skipper sai kiinteistösijoittajalta tarjouksen Tennesseessä sijaitsevasta talosta, ja vaihtokauppa järjestyi lopulta joulukuussa 2021.

Skipper on kertonut remontoivansa talon ja muuttavansa siihen puolisonsa kanssa. Hän on myös sanonut toteuttavansa vaihtokauppaprojektin uudelleen niin, että lahjoittaa talon lopuksi sitä tarvitsevalle.

Skipper itse työskentelee verkkomaksusovellusyrityksessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat