Putin ja Lukašenka tapasivat Pietarissa keskiviikkona: Venäjä ja Valko-Venäjä suunnittelevat yhteistä sotaharjoitusta keväälle - Ulkomaat | HS.fi

Putin ja Lukašenka tapasivat Pietarissa keskiviikkona: Venäjä ja Valko-Venäjä suunnittelevat yhteistä sota­harjoitusta keväälle

Rajanaapurit Venäjä ja Valko-Venäjä ovat viime aikoina lähentyneet entisestään samalla, kun molempien välit muihin maihin ovat kiristyneet.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka (vas.) ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat Moskovassa 9. syyskuuta.

29.12.2021 8:51 | Päivitetty 29.12.2021 17:35

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka ovat tavanneet tänään keskiviikkona Pietarissa, Venäjällä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Putin kertoi tapaamisen yhteydessä, että Venäjä ja Valko-Venäjä suunnittelevat yhteisten sotaharjoitusten järjestämistä. Harjoitukset järjestettäisiin Putinin mukaan helmi–maaliskuussa 2022 Valko-Venäjällä.

Venäläinen uutistoimisto Tass kertoi viime viikolla, että Putin ja Lukašenka tapaisivat myös tiistaina Itsenäisten valtioiden yhteisön (CIS) epävirallisessa kokouksessa. Yhteisön muodostavat entiset neuvostotasavallat.

Rajanaapurit Venäjä ja Valko-Venäjä ovat viime aikoina lähentyneet entisestään samalla, kun molempien välit muihin maihin ovat kiristyneet.

Lukašenkan kanslian mukaan Putin ja Lukašenka keskustelivat lauantaina puhelimitse tulevan vierailun ohjelmasta sekä maiden väliseen yhteistyöhön liittyvistä ajankohtaisista asioista, muun muassa puolustussektorista.

Mediatietojen mukaan Putin ja Lukašenka saattaisivat pelata yhdessä jääkiekkoa Pietarissa. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov ei viime viikolla vahvistanut tietoa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat