Ruotsin valtionepidemiologi Tegnell: Koronarajoituksia tarvitaan edelleen - Ulkomaat | HS.fi

Ruotsin valtion­­epidemiologi Tegnell: Korona­rajoituksia tarvitaan edelleen

Ranskassa kaikkien kuusi vuotta täyttäneiden tulee käyttää maskia tietyillä julkisilla paikoilla maanantaista alkaen.

Ruotsin valtion­­epidemiologi Anders Tegnell tiedotustilaisuudessa lokakuussa 2020.

1.1. 18:23

Ruotsissa tarvitaan edelleen koronarajoituksia, jotta omikronvariantin aiheuttamien tartuntojen määrä pystytään pitämään niin alhaalla, ettei sairaanhoito ylikuormitu. Näin sanoo Ruotsin kansanterveysviraston (FHM) valtionepidemiologi Anders Tegnell uutistoimisto TT:n haastattelussa.

Tegnellin mukaan näyttää siltä, että omikronmuunnoksen aiheuttama kuolleisuus olisi alhainen. Hän kuitenkin painottaa, ettei ole vielä nähnyt selkeitä lukuja, jotka vahvistaisivat tämän väitteen.

Rajoituksien kohdalla ei kuitenkaan voi katsoa vain kuolleisuuslukuja. Keskeistä on, kuinka raskaasti terveydenhuolto on kuormitettu, Tegnell sanoo.

Lue lisää: Tanskassa kirjattiin keskiviikkona ennätykselliset 23­­000 korona­tartuntaa – Tapausten määrä on kasvanut Pohjois­maissa merkittävästi

Ranskassa puolestaan astuu maanantaina voimaan määräys, jonka mukaan kaikkien kuusi vuotta täyttäneiden tulee käyttää suusuojaa tietyillä julkisilla paikoilla. Tällaisia ovat muun muassa julkinen liikenne, rautatieasemat ja lentoasemat, kertoo Le Monde -lehti.

Aiemmin määräys on koskenut 11 vuotta täyttäneitä. Ranskassa koronaviruksen omikronmuunnos on viime aikoina levinnyt etenkin nuorten ihmisten keskuudessa. Tämän takia maskin käytön alaikärajaa lasketaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat