Lentojen peruutusaalto jatkuu, huono sää ja korontilanne vaikeuttivat lentoliikennettä Yhdysvalloissa - Ulkomaat | HS.fi

Lentojen peruutusaalto jatkuu, huono sää ja korontilanne vaikeuttivat lento­liikennettä Yhdys­valloissa

Yli 2 600 lentoa jouduttiin perumaan Yhdysvalloissa lauantaina.

Lentoja peruttiin paljon myös jouluna. Kuva 23. joulukuuta Los Angelesin kansainväliseltä lentokentältä.

2.1. 6:02

Hieman ennen puolta yötä Suomen aikaa lauantaina maailmanlaajuisesti oli peruttu yli 4 500 lentoa, kertoo FlightAware-verkkosivusto.

Myös joulun aikaan lentoja peruttiin huomattavasti. Joulun aikana maailmanlaajuisesti peruttiin yli 6 700 lentoa. Peruutukset koettelivat erityisesti Kiinan ja Yhdysvaltain lentoja.

Lue lisää: Maailmalla on peruttu maanantaina yli 2 500 lentoa – Lentojen perumiset ovat jatkuneet joulun jälkeenkin

Yhdysvalloissa jouduttiin perumaan yli 2 600 lentoa lauantain aikana huonosta säästä ja koronatartunnoista johtuen. Lisäksi lähes 3 500 lentoa oli myöhässä.

Pahimmissa ongelmissa oli Southwest-lentoyhtiö, joka oli joutunut perumaan 13 prosenttia lennoistaan. Lentokentistä isoimmissa ongelmissa on ollut Chicagon alueen kentät O'Hare ja Midway, joista lähtevistä lennoista on peruttu BBC:n mukaan yli tuhat. Alueelle on odotettavissa lumimyrsky.

Koronavirus on kiusannut myös lentoyhtiöiden työntekijöitä, joten lentoja on jouduttu perumaan tartuntojen ja altistumisten vuoksi. BBC kertoo, että Yhdysvalloissa on peruttu jouluaatosta lähtien yli 12 000 lentoa.

BBC:n mukaan lentoyhtiöt ovat houkutelleet työntekijöitä töihin ylimääräisillä korvauksilla. Ilmailualan ammattiliitot ovat kuitenkin kertoneet työntekijöiden pelkäävän koronatartuntoja tai myöhästymisten sekä peruttujen lentojen vuoksi vihaisia matkustajia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat