Tulipalo aiheutti laajat tuhot Etelä-Afrikan parlamenttirakennuksessa - Ulkomaat | HS.fi

Tulipalo aiheutti laajat tuhot Etelä-Afrikan parlamentti­rakennuksessa

Tulipalo romahdutti vanhan parlamenttirakennuksen katon ja vahingoitti parlamentin istuntosalia. Yksi ihminen on otettu kiinni paloon liittyen.

2.1. 8:36 | Päivitetty 2.1. 18:10

Etelä-Afrikassa maan parlamenttirakennuksessa Kapkaupungissa syttyi sunnuntaiaamuna tulipalo. Voimakas palo näkyi rakennuksen ulkopuolelle liekkeinä ja rakennuksesta kohosi suuri savupatsas.

Uutistoimisto AFP:n mukaan palo on vahingoittanut merkittävästi vanhaa vuonna 1884 valmistunutta parlamentti­rakennusta. Uutistoimiston mukaan historiallisen rakennuksen huoneista useassa on seinillään puupanelointi.

"Vanhan parlamenttirakennuksen katto on romahtanut, se on mennyttä. Koko rakennus on kärsinyt laajoja savu- ja vesivaurioita” keroi varoitti Kapkaupungin turvallisuudesta vastaavan pormestarikomitean jäsen Jean-Pierre Smith.

Parlamentin rakennus koostuu kolmesta osasta. Parlamentin käytössä on nykyään kaksi uudempaa osaa, jotka valmistuivat 1920- ja 1980-luvuilla.

Palo levisi rakennuksen vanhasta osasta myös siipeen, joissa sijaitsee maan parlamentin alahuoneen eli Etelä-Afrikan kansalliskokouksen käytössä oleva istuntosali.

”Koko istuntosali, jossa edustajat kokoontuvat, on palanut maan tasalle”, kertoi parlamentin tiedottaja Moloto Mothapo.

Tulipalosta ei tiettävästi ole aiheutunut kuolonuhreja. Palon syttymissyy ei ollut sunnuntaina tiedossa.

Maan presidentti Cyril Ramaphosa kertoi tiedotustilaisuudessa, että yksi ihminen on otettu kiinni paloon liittyen ja häntä kuulustellaan.

Paloa ei oltu sunnuntai-iltapäivään mennessä saatu useiden tuntien sammutustöistä huolimatta talttumaan ja parlamentin alue on yhä eristetty.

Brittilehti Sunday Timesin Kapkaupungin toimittaja David Chambers julkaisi palosta videon viestipalvelu Twitterissä.

Parlamenttirakennuksesta nousi sankkaa savua sunnuntaina.

Tulessa olevan rakennuksen katolla näkyi tulenlieskoja sunnuntaiaamuna.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat