Twitter poisti ensimmäistä kertaa kongressiedustajan tilin pysyvästi – Twitter on Amerikan vihollinen, republikaanien äärilaitaa edustava Marjorie Taylor Greene vastasi - Ulkomaat | HS.fi

Twitter poisti ensimmäistä kertaa kongressi­edustajan tilin pysyvästi – Twitter on Amerikan vihollinen, republikaanien ääri­laitaa edustava Marjorie Taylor Greene vastasi

Pysyvän poiston syyksi mainittiin väärät ja mahdollisesti vahingolliset viestit koronaviruksesta ja rokotteista.

Marjorie Taylor Greene kuvattuna Stop The Steal -maskin kanssa 4. tammikuuta 2021 kongressitalon edustalla.

3.1. 9:50

Twitter ilmoitti sunnuntaina, että se poistaa pysyvästi republikaanien kongressiedustajan Marjorie Taylor Greenen henkilökohtaisen Twitter-tilin.

Aikaisemmin Twitter on poistanut esimerkiksi Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin tilin, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun pysyvä poisto kohdistuu Yhdysvaltain kongressiedustajaan.

Asiasta kertovat esimerkiksi uutistoimistot Reuters ja AP.

Syyksi mainittiin toistuvat väärät ja mahdollisesti ihmisiä vahingoittavat tiedot rokotuksista ja koronaviruksesta. Twitterin sääntöjen mukaan neljä mahdollisesti vaarallista twiittiä voi tuoda viikon jäädytyksen, mutta viisi sääntöjenvastaista twiittiä johtaa tilin pysyvään poistamiseen Twitteristä.

Greenen tili oli jo viime vuonna jäädytetty väliaikaisesti useita kertoja. Viimeinen pisara näyttää olleen twiitti, jossa Greene lauantaina julisti koronarokotteiden johtaneen ”äärimmäisen korkeaan määrään kuolemantapauksia”.

GreeneN mukaan Twitter on ”Amerikan vihollinen”, joka ”ei pysty käsittelemään totuutta”. ”Näytän Amerikalle, että emme tarvitse heitä ja on aika nujertaa vihollisemme”, Greene julisti Telegram-palvelussa.

Greene väitti välittäneensä Twitterissä tilastotietoja hallinnon tietokannasta, joka sisältää myös tarkistamatonta raakadataa.

Twitter poisti vain Greenen henkilökohtaisen tilin. Hänellä on myös kongressiedustajan tili, ja sitä ei ole poistettu. Virallisella tilillä on noin 394 000 seuraajaa, kun nyt poistetulla henkilökohtaisella tilillä oli lähes 465 000 seuraajaa.

Greene on herättänyt aiemmin ärtymystä myös omassa republikaanipuolueessaan. Erilaisten salaliittoteorioiden levittäjänä hän on republikaanijohtaja Mitch McConneliin mukaan ollut jopa ”republikaanipuolueen syöpä”.

Viime vuoden helmikuussa hän menetti paikkansa edustajainhuoneen opetus- ja budjettivaliokunnissa salaliittoteorioiden levittämisen takia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat