Kolme rokotuskertaa ei riitä, päätti Israel – maa tarjoaa nyt neljännen koronarokotuksen kaikille yli 60-vuotiaille - Ulkomaat | HS.fi

Kolme rokotus­kertaa ei riitä, päätti Israel – maa tarjoaa nyt neljännen korona­rokotuksen kaikille yli 60-vuotiaille

Israel aloitti kolmannen rokoteannoksen laajan jakelun jo elokuussa.

3.1. 14:38

Israelin pääministeri Naftali Bennett ilmoitti sunnuntaina, että maa tarjoaa neljännen rokotuskierroksen koronaviruksen aiheuttamalta covid-19-sairaudelta suojautumiseen kaikille yli 60-vuotiaille sekä terveysviranomaisille.

Asiasta kertovat esimerkiksi israelilaislehti Haaretz ja uutistoimisto Reuters.

Jo viime viikolla maa päätti tarjota Pfizerin ja Biontechin rokotetta neljännen annoksen kaikille immuunipuutteisille ja hoivakodeissa asuville.

”Omikronmuunnos on eri asia kuin deltamuunnos. Tämä peli on nyt muuttunut”, maan pääministeri sanoi.

Israelilainen nainen sai neljännen koronavirusrokotusannoksensa 31. joulukuuta Ramat Ganin kaupungissa Tel Avivin lähistöllä Israelissa. Nyt Israel lupaa neljännen annoksen kaikille yli 60-vuotiaille sekä terveysviranomaisille.

Neljännen rokotuskerran voi Israelissa saada neljä kuukautta kolmannen korona­rokoteannoksen antamisen jälkeen. Israel aloitti kolmannen rokoteannoksen laajan jakelun jo elokuussa.

Lisäksi Israel hyväksyi sunnuntaina Merck-yhtiön kehittämän lääkkeen, jonka toivotaan auttavan koronaviruspotilaita oireiden ilmaantumisen jälkeen.

Israelin pääministeri arvioi, että maassa päädytään pian 50 000 tartunnan päivävauhtiin. Omikronmuunnoksen herkän tarttuvuuden vuoksi maailmassa oli joulun ja uudenvuoden välissä päivittäin keskimäärin yli miljoona uutta tartuntaa, Reuters kertoo.

Suomessa rekisteröitiin viikonlopun jälkeen 17 047 uutta tartuntaa.

Suomessa sairaala­­hoidossa on nyt 398 korona­potilasta. Se on yli 90 potilasta enemmän kuin viikko sitten.

Tehohoidon tarve ei Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen perusteella kasvanut. Maanantaina THL:n mukaan tehohoidossa oli 53 potilasta, mikä on suurin piirtein saman verran kuin viime viikolla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat