Euroopan jyrkimpien tartuntakäyrien maissa tehohoidon tarve nousee loivemmin – Englannissa kuitenkin näkyy omikronin toinen uhka terveydenhuollon toimivuudelle

Ranska eroaa rokotekattavuudessa Tanskasta ja Britanniasta. Suuret tartuntamäärät johtavat myös terveydenhuollon ammattilaisten poissaoloihin, mikä näkyy etenkin Britanniassa.

Ranskassa on suunniteltu koronarokotepassia. Sairaanhoitaja tarkisti joulun alla covid-19-potilaan tilanteen Antoine Beclere -sairaalan tehohoitoyksikössä Pariisin ulkopuolella Clamartissa.

| Päivitetty

Omikronvariantti on saanut tartuntaluvut jyrkkään kasvuun ympäri Eurooppaa. Eri maissa seurataan nyt tiiviisti sitä, missä määrin tartunnat muuttuvat sairaalahoidon ja etenkin tehohoidon kuormitukseksi.

Koronaviruksen ilmaantuvuutta kuvaavat käyrät ovat Tanskassa, Ranskassa ja Britanniassa nousseet joulukuun lopulta lähtien lähes pystysuoraan. Kaikissa näissä on rikottu hiljattain päivittäisten tartuntojen ennätykset: Britannia ylitti tiistaina uuden rajapyykin 218 724:llä uudella tartunnalla, keskiviikkona Ranska raportoi 332 252 uutta tartuntaa ja Tanska 28 283.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat