Prinssi Andrew’ta seksuaalisesta hyväksikäytöstä syyttävän naisen ja Jeffrey Epsteinin välinen salattu sopimus julkaistiin - Ulkomaat | HS.fi

Prinssi Andrew’ta seksuaalisesta hyväksi­käytöstä syyttävän naisen ja Jeffrey Epsteinin välinen salattu sopimus julkaistiin

Prinssi Andrew’n mukaan sopimus estää syytteiden nostamisen häntä vastaan.

3.1. 17:41

Osana prinssi Andrew’n seksuaali­rikos­oikeuden­käynnin valmistelua maanantaina julkaistiin edesmenneen liikemiehen Jeffrey Epsteinin ja häntä hyväksikäytöstä syyttäneen Virginia Giuffren välisen sovitteluratkaisun sisältö vuodelta 2009, kertovat uutistoimistot.

Sovitteluratkaisun mukaan Giuffrelle maksettiin 500 000 euroa. Sopimus suojaa Giuffren syytöksiltä Epsteinin lisäksi ”kaikkia muita henkilöitä tai tahoja, jotka olisivat voineet olla vastaajina” kanteessa.

Prinssi Andrew’n puolustus vaati sopimuksen julkaisua, sillä sen mukaan sovittelu­ratkaisun ehdot ovat sellaiset, että niiden perusteella nykyiset syytteet prinssiä vastaan pitää hylätä.

Giuffre syyttää prinssi Andrew’ta toistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä eri maissa, kun Giuffre oli vain 17-vuotias. Parittajana olisi toiminut Epstein ja hänen silloinen kumppaninsa Ghislaine Maxwell.

Kyseessä on siviilioikeudenkäynti, jossa Giuffre vaatii korvauksia. Prinssi Andrew ei omien sanojensa mukaan muista edes tavanneensa Giuffrea.

Oikeus päättää tiistaina, riittääkö sopimus syytteiden hylkäämiseen. Prinssi Andrew on yrittänyt saada oikeusjutun hylätyksi myös vetoamalla muihin seikkoihin.

Lue lisää: Prinssi Andrew’lle takaisku seksuaali­­rikos­epäilyissä – erikoisin kiista koskee prinssin väitettyä hikoilua

Prinssi Andrew luopui kuninkaallisista edustustehtävistään vuonna 2019, kun hänet oli liitetty ystävänsä Epsteinin seksirikosskandaaliin.

Epstein hirttäytyi vankilassa samana vuonna. Maxwell puolestaan todettiin syylliseksi vyyhteen liittyvään paritukseen toissa viikolla. Maxwellin rangaistuksesta kerrotaan myöhemmin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat