Opettaja pidätettiin epäiltynä koronarokotteen antamisesta oppilaalle New Yorkissa - Ulkomaat | HS.fi

Opettaja pidätettiin epäiltynä korona­rokotteen antamisesta oppilaalle New Yorkissa

Paikallisen poliisin mukaan tiedossa ei ole, miten opettaja on saanut koronavirusrokotteen haltuunsa. Opettajaa voi odottaa neljän vuoden vankeusrangaistus.

Käytettyjä koronavirusrokotteita.

5.1. 18:11

New Yorkissa sijaitsevan lukion biologianopettaja on pidätetty, koska hänen epäillään antaneen koronavirusrokote 17-vuotiaalle oppilaalleen.

Opettaja pidätettiin uudenvuoden aattona.

Tapauksessa on edelleen useita epäselviä kohtia.

Paikallisen poliisin mukaan epäselvää on muun muassa se, miten opettaja pääsi käsiksi rokotteisiin ja mikä valmiste on kyseessä.

Oppilas on ilmeisesti itse ollut halukas ottamaan rokotteen.

Opettajalla ei ole koulutusta, jonka perusteella hän olisi kykenevä antamaan rokotteita. Lisäksi opettaja ei ollut kysynyt oppilaansa vanhempien näkemystä asiaan.

Tapaus tuli poliisin tietoon, kun poika oli palannut kotiin ja kertonut vanhemmilleen, mitä oli tapahtunut. Oppilaan vanhemmat ottivat yhteyttä poliisiin.

Opettajaa vastaan on nostettu syyte tapauksen johdosta. Hänen syytetään harjoittaneen laittomasti luvanvaraista ammattia. Jos opettaja tuomitaan, voi rangaistuksena olla neljä vuotta vankeutta.

Video rokotuksesta on levinnyt Twitterissä.

Tilanteesta ovat uutisoineet muun muassa BBC ja The New York Times

Suomessa rokotteen saavat antaa lääkärit sekä asianmukaisen koulutuksen saanut terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö ja sairaanhoitajana laillistetut ensihoitaja. Myös alan opiskelijat voivat saada rokottaa tietyin edellytyksin.

Suomessa rokottajista on pulaa. Keskustelua on käyty siitä, voitaisiinko rokotustehtäviin saada lisäapuja muun muassa lähihoitajista, farmaseuteista tai varusmiehistä. Toistaiseksi tällaista päätöstä ei ole tehty.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat