Naton pääsihteeri Stoltenberg ja presidentti Niinistö puhuivat puhelimessa Ukrainan kiristyneestä tilanteesta - Ulkomaat | HS.fi

Naton pääsihteeri Stoltenberg ja presidentti Niinistö puhuivat puhelimessa Ukrainan kiristyneestä tilanteesta

Puhelu käytiin perjantaiaamuna Stoltenbergin aloitteesta.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen avajaisissa Helsingissä vuonna 2017.

7.1. 11:09

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg keskustelivat puhelimessa perjantaina. Asiasta kertoo presidentin kanslia.

Puhelu käytiin kanslian mukaan Stoltenbergin aloitteesta.

Tiedotteen mukaan Stoltenberg informoi presidentti Niinistöä Naton näkemyksistä ajankohtaiseen tilanteeseen liittyen.

”On tärkeää, että Venäjä liennyttää jännitteitä Ukrainan rajoilla. Presidentti Niinistö totesi vuoropuhelun olevan ainoa tie eteenpäin”, tiedotteessa todetaan.

Presidentti Niinistö ilmaisi arvostuksensa Suomen Nato-kumppanuutta kohtaan. Stoltenberg vahvisti Naton sitoutumisen avoimien ovien politiikan jatkumiseen.

Presidentti Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson keskustelivat puhelimitse samoista teemoista torstaina.

Sekä Niinistö että Andersson ilmaisivat huolensa turvallisuustilanteesta. Niinistö sanoi, että Naton avoimien ovien politiikka on tärkeä ja sen jatkuvuus on vahvistettu.

Uutistoimisto TT kertoi torstaina, että myös pääministeri Anderssonin on tarkoitus vastaavasti keskustella perjantaina Naton pääsihteerin Stoltenbergin kanssa. Teemaksi kuvailtiin torstaina ennakoiden Ukrainan ja Venäjän välisen rajan tapahtumia.

”Kansainvälistä oikeutta täytyy kunnioittaa ja noudattaa. Tähän kuuluu se, että jokaisella valtiolla on oikeus tehdä omat linjanvedot turvallisuuspolitiikassa”, Andersson sanoi Niinistön kanssa käydystä keskustelusta TT:n torstaina julkaiseman lausunnon mukaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat