Intialaismiehen onnistui ottaa ainakin kahdeksan annosta koronavirusrokotetta ennen kuin jäi kiinni – väittää saaneensa terveyshyötyjä - Ulkomaat | HS.fi

Intialaismiehen onnistui ottaa ainakin kahdeksan annosta koronavirus­rokotetta ennen kuin jäi kiinni – väittää saaneensa terveys­hyötyjä

Viranomaiset epäilevät vikaa rokotustietoja keräävässä portaalissa.

Kuvituskuva.

8.1. 10:29

Intialainen eläkeläismies sai viime vuonna ainakin kahdeksan rokoteannosta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

65-vuotias Brahmdeo Mandal kertoo matkustaneensa eri rokotuspisteille ja saaneensa yhteensä 11 rokotepiikkiä, kunnes lopulta jäi kiinni. Viranomaiset ovat jo vahvistaneet näistä kahdeksan.

Eläkkeellä oleva entinen postimies kertoi viranomaisille toimineensa aikoinaan kylänsä parantajana ja ”ymmärtävänsä jotakin taudeista”. Hän sanoi ottaneensa rokotteita, koska ne poistivat kipuja ja auttoivat häntä ”pysymään terveenä”, BBC kirjoittaa.

“Rokotusten jälkeen kipuni ja särkyni katosivat. Ennen minulla oli polvikipuja ja kävelin kepin kanssa. En enää. Oloni on mainio”, hän kommentoi BBC:n mukaan.

Koronavirusrokotteilla ei ole todettu olevan tällaisia vaikutuksia. Sen sijaan ne voivat aiheuttaa sivuvaikutuksena kipua.

Viranomaiset selvittävät, miten Mandal saattoi saada niin monta rokotetta kenenkään huomaamatta. Intiassa on yli 90 000 rokotuskeskusta, mutta niiden tiedot kerätään yhteiseen portaaliin. Sieltä olisi pitänyt näkyä, että Mandal on jo rokotteensa ottanut, BBC kertoo.

”Emme kerta kaikkiaan ymmärrä, miten tämä on voinut tapahtua”, kommentoi Madhepuran alueen terveysviranomainen Amarendra Pratap Shahi BBC:lle.

”Portaali näyttäisi pettäneen. Yritämme myös selvittää, toimivatko rokotuskeskusten työntekijät huolimattomasti.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat