Kannibalismista haaveillut opettaja tuomittiin paloittelumurhasta elinkautiseen vankeuteen Saksassa - Ulkomaat | HS.fi

Kannibalismista haaveillut opettaja tuomittiin paloittelu­murhasta elinkautiseen vankeuteen Saksassa

Kyseessä on jo ainakin neljäs kannibalismiin liittyvä tapaus Saksassa 2000-luvulla.

Murhasta syytetty mies peitti kasvonsa pahvilla oikeudenkäynnin ensimmäisenä päivänä Berliinissä 10. elokuuta 2021.

8.1. 9:07

Saksalainen 42-vuotias matematiikan­opettaja tuomittiin perjantaina Berliinissä elinkautiseen vankeuteen paloittelu­murhasta, kertoo uutistoimisto AFP.

Tuomittu ja uhri, 43-vuotias sähköasentaja, tapasivat toisensa internetin deittipalvelussa. Tuomittu houkutteli uhrin kotiinsa ja huumasi hänet ennen veritekoa.

Tapauksessa oikeuden tuomarina toiminut Matthias Schertz sanoi tuomitun tehneen rikoksensa ”toteuttaakseen kannibalististia fantasioitaan”. Schertz kuvaili tekoa epäinhimilliseksi.

Poliisi pidätti tuomitun marraskuussa, kun Berliinin Pankowin kaupunginosan puistoista löytyi ruumiin kappaleita, jotka poliisi pystyi tunnistamaan aiemmin kadonneeksi ilmoitetuksi uhriksi.

Uhrin puhelintiedot johdattivat poliisin tuomitun jäljille. Kotietsinnässä tuomitun kotoa löytyi luusaha, lihaveitsi sekä veriroiskeita ja jäännöksiä ruumiista.

Puolustus oli pyrkinyt vetoamaan siihen, että uhri olisi kuollut luonnollisista syistä johtuen ja että tuomittu olisi hävittänyt ruumiin, ettei hänen seksuaalinen suuntautumisensa selviäisi. Oikeus piti kertomusta ”epäuskottavana alusta loppuun”.

BBC:n mukaan tuomittu oli aiemmin viettänyt internetissä aikaa kannibalismia käsitelleillä keskustelupalstoilla.

Saksassa on ollut tällä vuosituhannella useita tapauksia, joissa murhaajaa on vähintään epäilty kannibalismista.

Vuonna 2001 ”Rotenburgin kannibaaliksi” julkisuudessa kutsuttu mies surmasi ja söi uhrinsa, joka oli ilmoittautunut internetissä vapaaehtoiseksi. Suuresti julkisuutta saaneessa tapauksessa mies sai ensin vain kahdeksan ja puolen vuoden mittaisen vankeustuomion, joka myöhemmin muutettiin elinkautiseksi.

Vuosina 2005 ja 2013 tapahtuneissa paloittelumurhissa taas tuomituilla oli kannibalistisia fantasioita ja taipumuksia, joiden toteuttamisesta ei kuitenkaan löytynyt näyttöä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat