Venäjä vakuutti Genevessä, ettei hyökkää Ukrainaan, varaulkoministerin mukaan vastaus neuvottelujen epäonnistumiseen olisi ”sotilastekninen”

Venäjä aikoo päättää kuluvan viikon aikana, jatketaanko neuvotteluja. Yhdysvallat ei ole varma, haluaako Venäjä jatkaa. Rauhantahtoisuutta vakuuttanut varaulkoministeri Rjabkov kuitenkin sanoi, että vastaus neuvottelujen epäonnistumiseen olisi jotain ”sotilasteknistä”.

Yhdysvaltain varaulkoministeri Wendy Sherman ja Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov neuvottelivat Ukrainaan liittyvästä kriisistä Genevessä maanantaina.

10.1. 11:18 | Päivitetty 10.1. 20:36

Yhdysvaltain ja Venäjän diplomatian superviikko on käynnistynyt. Maiden varaulkoministerit Wendy Sherman ja Sergei Rjabkov tapasivat jo sunnuntaina illallisella Genevessä.

Shermanin ja Rjabkovin varsinaiset neuvottelut käytiin maanantaina. Neuvottelujen päätteeksi pitämässään tiedotustilaisuudessa Rjabkov kertoi, että Yhdysvallat suhtautui Venäjän huoliin ”vakavasti”. Rjabkovin mukaan Yhdysvallat teki ”yksityiskohtaisia uhkauksia”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat