Ennen Saksa oli se, joka jyrähti Venäjälle, mutta onko maa nyt polvillaan? Angela Merkelin äänet peri nuori demari­nainen, joka selittää HS:lle ”uutta idän­politiikkaa”

Nord Stream 2 jakaa mielipiteet niin Saksassa kuin sen ulkopuolellakin. HS tapasi sosiaalidemokraatti Anna Kassautzkin, 28, joka selittää, miksi se hyväksytään saksalaisessa Itämeren rantakaupungissa.

Saksan vihreitä edustava ulkoministeri Annalena Baerbock vieraili tiistaina Moskovassa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin vieraana. Tiedotustilaisuudessa Baerbock sanoi, että Venäjän joukkoja Ukrainan rajalla on vaikea olla pitämättä uhkana.

19.1.2022 2:00 | Päivitetty 19.1.2022 19:02

Lubmin/Greifswald

Mikä Saksaa vaivaa? Saksan ulkopoliittinen linja on sekaisin hankalimmalla mahdollisella hetkellä. Liittokansleri Olaf Scholz puhuu ”uudesta idänpolitiikasta” ja herättää samalla pelkoja nöyristelystä Venäjälle.

Vaihtoehdot Venäjään tarvittaessa kohdistettavista sanktioista, jotka kelpaisivat Saksalle, ovat tuntuneet olevan vähissä. Saksan hallitus on ollut julkisesti keskenään riidoissa asiasta, erityisesti Nord Stream 2 -kaasuputken yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat