Moottoripyörillä liikkuvat rikolliset surmanneet yli 200 ihmistä Nigeriassa - Ulkomaat | HS.fi

Moottoripyörillä liikkuvat rikolliset surmanneet yli 200 ihmistä Nigeriassa

Hyökkäyksiä pidetään kostona ilmavoimien hyökkäyksille.

10.1. 12:58

Moottoripyörin liikkuvat rikolliset ovat surmanneet viime päivien aikana yli 200 ihmistä Nigerian luoteisosassa sijaitsevassa Zamfaran osavaltiossa, uutistoimistot ja nigerialaisviestimet kertovat.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan rikollisjärjestöjen jäsenet ovat liikkuneet kylästä kylään ja ammuskelleet ihmisiä silmittömästi. Hyökkäykset ovat mediatietojen mukaan kosto Nigerian ilmavoimien viime maanantaina tekemistä iskuista rikollisjärjestöjen asemia vastaan.

Nigerian humanitaaristen asioiden ministeriön mukaan noin 10 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa rikollisten hyökkäysten vuoksi, nigerialainen Vanguard-lehti kertoo.

Viime viikolla Nigerian hallitus määritteli aiemmin bandiiteiksi kutsutut rikolliset terroristeiksi. Tämä mahdollistaa viranomaisilta kovempia toimia järjestöjä vastaan.

BBC:n mukaan rikollisjärjestöillä on hyvin kehittyneet ja laajoille alueille levitetyt verkostot. Rikolliset hankkivat tuloja esimerkiksi karjaa rosvoamalla sekä sieppaamalla ihmisiä lunnasrahojen toivossa. Sieppausten kohteina ovat usein olleet koululapset.

Nigerian asevoimien mukaan sotilaat ovat surmanneet 537 ”aseistettua bandiittia ja muita rikollisaineksia” sekä pidättäneet 374 viime vuoden toukokuun jälkeen, uutistoimisto AFP kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat