WHO: Yli puolet Euroopan väestöstä saattaa saada omikrontartunnan 6–8 viikon aikana - Ulkomaat | HS.fi

WHO: Yli puolet Euroopan väestöstä saattaa saada omikron­tartunnan 6–8 viikon aikana

Maailman terveysjärjestön mukaan pelkkä toistuva tehosterokotteiden antaminen nykyisillä rokotteilla ei ole toimiva strategia uusia virusvariantteja vastaan.

11.1. 13:37 | Päivitetty 11.1. 19:54

Mahdollisesti jopa yli puolet Euroopan väestöstä tulee saamaan omikrontartunnan seuraavan 6–8 viikon aikana, sanoo Maailman terveysjärjestö WHO:n Euroopan johtaja Hans Kluge.

Kluge sanoi tiistaina tiedotustilaisuudessa, että Euroopassa todettiin vuoden ensimmäisellä viikolla yli seitsemän miljoonaa koronavirustartuntaa, mikä tarkoittaa todettujen tautimäärien kaksinkertaistuneen kahden viikon aikajaksolla.

”Tämän tahdin perusteella Washingtonin yliopiston IHME-instituutti (The Institute for Health Metrics and Evaluation) ennustaa, että yli 50 prosenttia alueen väestöstä tulee saamaan omikrontartunnan”, Kluge sanoo.

Klugen mukaan käytettävissä oleva data osoittaa selvästi, että Etelä-Afrikasta marraskuussa 2021 löydetty virusmuunnos leviää erittäin herkästi.

”Mutaatioiden ansiosta se voi kiinnittyä ihmissoluihin helpommin ja tartuttaa jo heitä, jotka ovat aiemmin saaneet tartunnan tai rokotuksen”, Kluge sanoi tiedotustilaisuudessa.

WHO arvioi tiistaina, että pelkkä toistuva tehosterokotteiden antaminen nykyisillä koronarokotteilla ei ole toimiva strategia uusia virusvariantteja vastaan.

WHO kehottaa tutkimaan ja kehittämään rokotteita, jotka suojaavat paremmin tartunnalta ja koronaviruksen levittämiseltä eteenpäin.

WHO:n Euroopan johtaja Hans Kluge sanoo, että yli puolet Euroopan väestöstä tulee saamaan omikrontartunnan tulevien viikkojen aikana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat