Venäjä ei näe tarvetta uusille turvallisuusneuvotteluille - Ulkomaat | HS.fi

Venäjä ei näe tarvetta uusille turvallisuus­neuvotteluille

Venäjän varaulkoministerin mukaan perusteluna on se, etteivät Yhdysvallat ja Nato ole olleet valmiita suostumaan Venäjän vaatimuksiin eikä tämän viikon tapaamisissa siten edistytty.

Yhdysvaltojen varaulkoministeri Wendy R. Sherman ja Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov Genevessä maanantaina 10. tammikuuta.

13.1. 14:06 | Päivitetty 13.1. 14:32

Venäjän varaulkoministerin Sergei Rjabkovin mukaan Venäjä ei näe tarvetta käydä lähipäivinä uusia turvallisuusneuvotteluja lännen kanssa. Rjabkov perusteli kantaansa sillä, etteivät Yhdysvallat ja Nato ole olleet valmiita suostumaan Venäjän vaatimuksiin eikä tämän viikon tapaamisissa siten hänen mukaansa edistytty.

”En näe mitään syytä kokoontua aloittamaan samoja keskusteluja”, Rjabkov sanoi venäläismedialle.

Rjabkov johti Venäjän neuvotteluvaltuuskuntaa maanantain kahdenvälisissä neuvotteluissa Yhdysvaltain kanssa.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi aiemmin Venäjän odottavan länneltä ”lähipäivinä” kirjallisia vastauksia turvallisuusvaatimuksiinsa.

Venäjältä ei puutu poliittista tahtoa jatkaa neuvotteluja länsimaiden kanssa, mutta Moskova haluaa myös nähdä keskusteluista konkreettisia tuloksia, Peskov sanoi.

Yhdysvaltain Venäjälle kaavailemat uudet pakotteet eivät ole Peskovin mukaan omiaan luomaan rakentavaa neuvotteluilmapiiriä. Jos Yhdysvallat suuntaisi pakotteita suoraan presidentti Vladimir Putinia vastaan, se menisi Peskovin mukaan liian pitkälle ja olisi verrattavissa suhteiden katkaisemiseen kokonaan.

Pakotteiden kohdistamista Putinin ovat väläytelleet yhdysvaltalaiset demokraattisenaattorit.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat