Patongin hinnan pitäminen 29 sentissä raivostuttaa Ranskassa: ”Häpeällistä” - Ulkomaat | HS.fi

Patongin hinnan pitäminen 29 sentissä raivostuttaa Ranskassa: ”Häpeällistä”

Leipojat, maanviljelijät ja myllärit ovat tyrmistyneitä supermarkettiketjun päätöksestä.

Leclerc-ketjun ilmoitus pitää patongin hinta 29 sentissä on nostattanut närää Ranskassa.

13.1. 16:43

Ranskassa suuren supermarkettiketjun päätös pitää patongin hinta 29 sentissä on herättänyt monissa raivoa, kertoo uutistoimisto AFP.

Leclerc-ketju ilmoitti tiistaina julkaistussa mainoksessaan, että ”inflaation takia patongin hinta voi nousta huomattavasti. Tätä emme voi hyväksyä”. Ketju ilmoitti, että se on valmis myymään tuotteita tappiolla.

Ilmoitus on suututtanut leipojien, maanviljelijöiden ja mylläreiden edustajat, jotka julkaisivat yhteislausunnon asiasta. Lausunnon mukaan patongin hinta on noussut 90 senttiin johtuen jauhojen, sähkön ja työn hintojen noususta.

”Juuri, kun hallitus ja kaikki ammattilaisjäsenemme pyrkivät maksamaan maanviljelijöille reilun korvauksen, Leclerc aloittaa kampanjan, joka tuhoaa tämän”, lausunnossa sanotaan.

”Yritämme ylläpitää työpaikkoja ja [tuotteiden] laatua, mikä tietysti maksaa”, sanoi mylläreitä edustavan ANMF:n Jean-Francois Loiseau AFP:lle.

”Meidän täytyy maksaa ihmisille kunnon palkkaa, eli heille, jotka istuttavat, korjaavat sadon ja viljan sekä heille, jotka tekevät jauhot ja leivän. Leclercin toiminta on häpeällistä.”

Maanviljelijöitä edustavan FNSEA:n johtaja Christiane Lambert puolestaan ihmetteli, miten suuri ketju voi taata kunnon toimeentulon patongin toimittajilleen. ”Herra Leclercin pitää selittää meille, miten ja kuinka paljon hän maksaa leipojilleen”, kun otetaan huomioon tuotteiden alhaiset hinnat.

”Tilanteessa, jossa [kaiken mahdollisen] hinnat ovat nousemassa ja tulevat nousemaan tulevaisuudessakin, haluamme lähettää viestin asiakkaillemme, että Leclerc pitää hintansa kohtuullisina”, ketjun toimitusjohtaja Michel-Édouard Leclerc sanoi Capital-lehdelle.

”Sektorin toimijoiden täytyy hyväksyä, että Leclercin kaupoilla on valta asiakassuhteissaan.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat