Venäjän johtama suur­sota­harjoitus Valko-Venäjällä alkaa, kalustoa ja sotilaita enemmän kuin 30 vuoteen – ”Tätä ei ole tehty aikaisemmin”

Pääosa sotilaista tulee Siperiasta ja Venäjän Kaukoidästä. Asiantuntijan mukaan Valko-Venäjän asevoimat hitsautuvat entistä tiiviimmin osaksi Venäjän sotajoukkoa.

Panssariajoneuvoja maastossa Venäjän ja Valko-Venäjän yhteisessä harjoituksessa Valko-Venäjän Brestin alueella 3. helmikuuta. Kuva on Valko-Venäjän valtiollisen uutistoimiston välittämä.

10.2.2022 2:00 | Päivitetty 10.2.2022 6:11

Venäjä ja Valko-Venäjä aloittavat torstaina kymmenpäiväisen sotaharjoituksen, joka on Valko-Venäjän suurin sitten neuvostoaikojen. Läntisen puolustusliiton Naton arvion mukaan harjoitukseen osallistuu 30 000 venäläistä sotilasta.

Maiden asevoimien ilmoitusten ja satelliittihavaintojen perusteella harjoitukseen osallistuvat joukot ovat levittäytyneet valmisteluvaiheen aikana laajalle alueelle Valko-Venäjällä. Mukana olevaan kalustoon kuuluu muun muassa ballistisia ohjuksia, risteilyohjuksia, S-400-ilmatorjuntajärjestelmä ja Valko-Venäjän ilmatilassa kaartelevia strategisia yliäänipommittajia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat