Itä-Ukrainan separatisti­johtajien evakuointi­videot oli kuvattu jo kaksi päivää ennen evakuointia – Tämä videot julkaisseista miehistä tiedetään

HS kokosi, mitä kaikkea Itä-Ukrainan separatistijohtajista tiedetään. Donetskin johtaja Denis Pušilin on ollut mukana pyramidihuijauksessa, Luhanskin johtaja Leonid Pasetšnik taas on entinen Ukrainan turvallisuuspalvelun työntekijä.

Donetskin separastihallinnon militantit kiinnittivät lauantaina kylttiä kutsuntapisteelle. Tekstissä lukee: ”Donetskin kansantasavalta on kotimaamme ja meidän täytyy puolustaa sitä”.

19.2. 15:50

Itä-Ukrainan separatistihallintojen johtajat julistivat varhain lauantaina liikekannallepanon. Se tarkoittaa sitä, että asevoimat asetetaan sotatilaan.

Perjantaina sekä Donetskin että Luhanskin ”kansantasavaltojen” johtajat Denis Pušilin ja Leonid Pasetšnik julkaisivat paikallisilla viestipalvelu Telegramin kanavilla vakavasävyiset videot. Niissä kerrottiin, että heikoimmassa asemassa olevia asukkaita ryhdytään evakuoimaan Venäjän puolella sijaitsevaan Rostoviin. 18–55-vuotiaita miehiä kiellettiin poistumasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat