Ukrainaan on viety tuhansittain panssarin­torjunta-aseita – Tällaisia aseita ovat muun muassa ”kessi”, Javelin ja Carl Gustaf

Useat maat ovat tukeneet Ukrainaa lähettämällä paitsi rahaa, kypäriä ja liivejä myös erilaisia aseita. Erityisesti panssarin­torjunta-aseet ovat arvossa.

Ukrainalaiset sotilaat tutustuivat ruotsalais-brittiläiseen NLAW-panssarintorjuntaohjukseen lähellä Novohnativkaa Donetskissa. Kuva on otettu 21. helmikuuta, kolme päivää ennen Venäjän hyökkäystä.

7.3.2022 19:05 | Päivitetty 9.3.2022 9:18

Ukrainaan on toimitettu pelkästään viime viikon aikana noin 17 000 panssarintorjunta-asetta, kertoi yhdysvaltalaislehti The New York Times sunnuntaina. Kuljetusten tahti on yhdysvaltalaisviestinten mukaan kiihtynyt.

Parin viikon aikana moni uutisia seuraava on oppinut uusia sanoja: Stinger, Javelin, NLAW, Carl Gustaf. Tällä hetkellä juuri nämä panssarintorjunta-aseet vaikuttavat osoittautuneen tärkeiksi Ukrainan puolustuksen kannalta tärkeiksi, ja tämän Ukraina varmasti osasi päätellä jo etukäteen. Ukraina on nimittäin pyytänytkin varsinkin Javelineja ja NLAW-aseita useampaan otteeseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat