Venäjän ja Ukrainan kolmas neuvottelu­kierros päättyi laihoin tuloksin

Venäläisneuvottelijan mukaan neljäs tapaaminen järjestetään nopealla aikataululla.

Valko-Venäjän valtiollisen uutistoimiston Beltan välittämän kuvan kerrotaan esittävän Venäjän ja Ukrainan 3. maaliskuuta käymiä neuvotteluja. Vasemmalla Ukrainan puolustuministeri Oleksi Reznikov.

7.3. 21:59

Ukrainan ja Venäjän välisten neuvotteluiden kolmas kierros on päättynyt, kertoivat muun muassa useat uutistoimistot maanantai-iltana. Maiden delegaatiot tapasivat iltapäivällä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla, ja neuvottelut jatkuivat iltaan saakka.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ukrainalaisneuvottelija Mihail Podoljak sanoi, että neuvotteluissa tehtiin siviilien evakuoinnin logistiikan osalta pientä edistystä. Samalla Podoljak kuitenkin totesi, että laajempaa tilannetta merkittävästi parantavaa yhteisymmärrystä ei saavutettu ja että osapuolten neuvottelut tulitauosta jatkuvat.

Venäjän delegaation johtaja Vladimir Medinski taas totesi uutistoimisto AFP:n mukaan , että "odotuksemme neuvotteluista eivät täyttyneet". Reutersin mukaan Medinski sanoi myös, että kolmannen kierroksen jälkeen "on liian aikaista puhua mistään positiivisesta". Medinski kertoi myös toivovansa, että seuraavalla kerralla osapuolet ottavat suuremman askeleen eteenpäin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti neuvottelujen alla vaativansa Ukrainalta aseistariisuntaa, Nato-haaveiden hylkäämistä ja virallista puolueettomuutta, kertoo yhdysvaltalaislehti The Washington Post.

Toinen venäläisneuvottelija Leonid Slutski kehotti kuitenkin Reutersin mukaan hylkäämään kuvitelmat siitä, että neuvottelujen seuraava vaihe toisi "lopullisen ratkaisun". Slutski ilmaisi myös venäläisten toivovan siviilien evakuointien etenemistä.

"Toivomme, että seuraavat evakuointikäytävien yritykset toteutetaan pian", Slutski sanoi Reutersin mukaan.

Evakuointikäytävistä, joiden kautta siviilit pääsisivät turvallisesti poistumaan taistelukentiltä, sovittiin jo viime viikolla käydyissä neuvotteluissa. Toistaiseksi evakuointikäytävät eivät kuitenkaan ole onnistuneet, vaan kumpikin osapuoli syyttää toista tulitauon rikkomisesta.

Lisäksi Ukraina tuomitsi aiemmin Venäjän ehdotukset evakuointikäytävistä, joista osa veisi siviilit Valko-Venäjän tai Venäjän alueille.

Venäläisneuvottelija Slutskin mukaan neljäs neuvottelukierros järjestetään Valko-Venäjällä jo hyvin pian lähitulevaisuudessa. Slutski kertoi aikataulusta Venäjän valtiontelevisiolle.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat