Britannia: Venäjällä on ongelmia saada etu­linjan joukoille edes välttämättömiä perus­tarvikkeita

Tiedustelupäivityksen mukaan Venäjällä on ongelmia saada etulinjan joukoille edes välttämättömiä perustarvikkeita, kuten ruokaa ja polttoainetta.

Ukrainalainen sotilas tutki tien varteen pysäytettyä venäläisten panssariajoneuvoa Kiovan lähistöllä Brovaryssa 10. maaliskuuta.

18.3. 9:39

Britannian puolustusministeriön torstain tiedustelupäivityksen mukaan Venäjän joukkojen logistiset ongelmat Ukrainassa ovat hyvin merkittäviä.

Päivityksen mukaan Venäjällä on ongelmia saada etulinjan joukoille edes välttämättömiä perustarvikkeita, kuten ruokaa ja polttoainetta.

Syiksi Britannian puolustusministeriö listaa haluttomuuden edetä maastossa, ilmaherruuden puutteen ja rajallisen kyvyn silloittamiseen.

Samaan aikaan Ukrainan joukkojen ”alituiset vastahyökkäykset" pakottavat Venäjän sitomaan ison osan joukoistaan huoltolinjojen puolustamiseen. Tämä taas heikentää ankarasti Venäjän hyökkäyskyvykkyyttä, Britannian puolustusministeriö arvioi.

Puolustusministeriö julkaisi varhain perjantaina aamulla uuden tiedustelupäivityksen. Sen mukaan Venäjän joukot ovat edenneet Ukrainassa vain vähän tällä viikolla.

Myös Yhdysvaltain puolustusministeriön arvion mukaan Venäjän hyökkäyksen eteneminen Ukrainassa on lähes pysähtynyt.

Lue lisää: Kuinka surkeassa jamassa Venäjän asevoimat ovat, vai ovatko ne surkeassa lainkaan?

Venäjän ilmaiskut siviilikohteisiin ovat aiheuttaneet mittavia tuhoja. Esimerkiksi Mariupolissa Venäjä pommitti ukrainalaisviranomaisten mukaan pommisuojaksi muutettua Mariupolin draamateatteria keskiviikkona.

Teatterissa oli viranomaisten mukaan suojassa satoja tai jopa yli tuhat ihmisiä. Torstaina päivällä raunioista oli pelastettu Donetskin aluehallinnon entisen johtajan mukaan noin 130 ihmistä, mutta lukua ei ole vahvistettu. Pelastustyöt jatkuvat perjantaina.

Britannian puolustusministeriön tuoreen päivityksen mukaan Harkovan, Tšernihivin, Sumyn ja Mariupolin kaupungit ovat edelleen Venäjän saartamia ja raskaiden iskujen kohteina.

YK:n mukaan Ukrainassa on kuollut ainakin 780 siviiliä sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyksen maahan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat