Mariupolin teatteri-iskussa ei kuolonuhreja, yksi loukkaantui vakavasti – video näyttää tuhoutuneen teatterin, jonka Italia on luvannut rakentaa uudelleen

Venäjä on kiistänyt pommittaneensa teatteria. Rakennuksen molemmin puolin oli maahan kirjoitettu suurin kirjaimin venäjäksi deti eli ”lapsia”.

18.3. 10:58 | Päivitetty 18.3. 19:27

Yksi ihminen haavoittui vakavasti mutta kuolonuhreja ei syntynyt Venäjän kaksi päivää sitten Mariupolin satamakaupungissa sijaitsevaan teatteriin tekemässä pommi-iskussa, ukrainalaiskaupungin viranomaiset kertovat Telegramissa perjantaina.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi aiemmin perjantaina videopuheessaan, että pelastustyöt teatterissa jatkuvat. Presidentin mukaan tuolloin 130 ihmistä oli pelastettu teatterista satojen ollessa yhä jumissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Jo torstaina paikallispoliitikko Olga Stefanyšyna ilmoitti saman pelastettujen määrän.

Zelenskyi sanoi myös, että venäläisjoukkojen tekemät pommitukset estävät viranomaisia muodostamasta tehokkaita humanitäärisiä käytäviä piiritettyyn kaupunkiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Venäläisjoukkojen iskussa tuhoutuneen Mariupolin teatterin sisäänkäynti torstaina.

Alla olevasta visualisoinnista näkyy draamateatterin sijainti Mariupolissa.

Venäjä on kiistänyt pommittaneensa teatteria. Rakennuksen molemmin puolin oli maahan kirjoitettu suurin kirjaimin venäjäksi deti eli ”lapsia”.

Italia on ilmoittanut rakentavansa draamateatterin uudelleen ”niin pian kuin mahdollista”. Italian kulttuuriministeri Dario Franceschini sanoi torstaina Twitterissä, että ”kaikkien maiden teatterit kuuluvat koko ihmiskunnalle”.

Kuvatoimisto AFP:n välittämä kuva Mariupolin tuhoutuneesta draamateatterista. Kuva on julkaistu alun perin Donetskin itäisen alueen kuvernöörin Pavlo Kyrylenkon Telegram-kanavalla torstaina.

Saarrettuun Mariupolin satamakaupunkiin on jäänyt jumiin yli 350 000 ihmistä, uutistoimisto Reuters kertoo.

Venäjän puolustusministeriön väitteen mukaan Venäjän joukot ja niitä tukevat Donetskin ”kansantasavallan” taistelijat ovat tiukentaneet perjantaina otettaan kaupungista. Puolustusministeriön mukaan joukot taistelevat ”nationalisteja vastaan kaupungin keskustassa”.

Tällä viikolla kymmenet­tuhannet ihmiset ovat viranomaisten mukaan onnistuneet pakenemaan kaupungista autolla evakuointikäytävää pitkin. Monet Mariupolin evakoista yrittävät päästä ensin Zaporižžjan kaupunkiin, josta he jatkavat matkaansa eteenpäin.

Mariupol on joutunut Venäjän hyökkäyksen alusta saakka rajujen iskujen kohteeksi. Kaupunkiin ei saada nyt sähköä, ruokaa tai vettä. Kuvatoimisto Reutersin kuvaajan torstaina ottamat kuvat Mariupolista näyttävät lohduttoman tilanteen kaupungin kaduilla.

Nainen kyynelehti tuhoutuneen kerrostalon edustalla Mariupolissa.

Ihmiset kuljettivat tavaroitaan ostoskärryillä tuhoutuneen rakennuksen edustalla.

Kadulla kulkevia ihmisiä Mariupolissa torstaina.

Venäjän miehitysjoukkojen sotilas käveli ohi Mariupolista pakenevien autoilijoiden.

Yksihanskainen mies ja tavaroitaan kuljettavia ihmisiä kuvattuna tuhoutuneen kerrostalon edessä Mariupolissa torstaina.

Koira ja maassa makaava ruumis tuhoutuneen auton vierellä Mariupolissa torstaina. Taustalla kaupungista pois lähteviä autoilijoita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat