Kiina kertoi ensimmäisistä korona­kuolemista yli vuoteen

Jilinin alue Itä-Kiinassa on eristetty omikron-muunnoksen leviämisen vuoksi.

Koronatartuntojen vuoksi eristetyn lähiön asukas otti vastaan ruokalähetin tuoman pussin Shanghaissa viime tiistaina. Suurin osa asukkaista pysyy kotonaan ja kadut ovat väljät suojautuneiden ruokalähettien toimituksille.

19.3. 18:35

Kiina raportoi lauantaina ensimmäisistä koronakuolemista yli vuoteen. Virallisen tiedon mukaan kaksi ihmistä on kuollut covid-19-tautiin itäisessä Jilinin maakunnassa lähellä Pohjois-Korean ja Venäjän Primorskin alueen rajaa. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti The Guardian.

Edellisistä koronakuolemista kerrottiin Kiinassa viime vuoden tammikuussa. Nyt kuolleet viruksen uhrit nostavat Kiinan koronakuolemien yhteisluvun 4 638:aan. Koronaviruksen omikron-variantti on levinnyt Kiinassa nopeasti. Terveysviranomaisten mukaan lauantaina todettiin 2 157 uutta tautitapausta, joista suurin osa Jilinin alueella.

Viranomaisten mukaan 24 miljoonan asukkaan maakunta on eristetty täysin. Alueen rajan ylittämiseen tai lentoon yli kolmen ja puolen miljoonan asukkaan Jilinin kaupunkiin tarvitaan poliisin erityislupa.

Kiina on toteuttanut tiukkaa rajoituspolitiikkaa sekä laajoja testauksia ja tartuntajäljityksiä aina siitä lähtien, kun koronapandemia sai alkunsa Kiinan Wuhanin maakunnasta loppuvuonna 2019. Rajoitustoimilla on ollut myös kansan tuki.

Presidentti Xi Jinping väläytti kuitenkin mahdollisuutta rajoitusten vähentämiseen puheessaan viime torstaina. Xi arvioi, että rajoitusten ja niiden aiheuttamien kustannusten pitäisi olla jossakin suhteessa toisiinsa.

Hongkongin erityisalue on noudattanut huomattavasti Kiinaa löysempää rajoitusten linjaa. Hongkongin koronatartuntojen yhteismäärä nousi perjantaina yli miljoonan ja koronakuolemia on kertynyt 7,4 miljoonan asukkaan alueella epidemian aikana lähes viisi ja puoli tuhatta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat