Maastopalot riehuvat Texasissa: Kymmeniä koteja ja lähes kokonainen pikku­kaupunki tuhoutuneet

Torstaina syttynyt palo on vaatinut myös yhden kuolonuhrin: paikallisen viranomaisen, joka oli auttanut ihmisiä pakenemaan paloa.

Twitter-käyttäjä @johnnyhaysmd jakoi kuvan Texasista perjantailta, kun sammutushelikopteri yritti sammuttaa alueella riehuvia maastopaloja.

19.3. 21:09 | Päivitetty 20.3. 8:47

Yksi ihminen on kuollut Yhdysvaltojen Texasissa maastopaloissa. Kuollut on paikallinen viranomainen, joka auttoi ihmisiä pakenemaan erästä alueella riehuvaa paloa.

Kymmeniä koteja on tuhoutunut palossa. Arviot tuhoutuneista kodeista vaihtelevat 50:stä 90:een, kertoo muun muassa yhdysvaltalaislehti The New York Times.

Lehden mukaan maastopaloissa tuhoutui lähes kokonaan muutaman sadan asukkaan pikkukaupunki Carbon. Myös texasilainen The Dallas Morning News kertoo asiasta.

Satoja ihmisiä on evakuoitu palon vuoksi.

Palo syttyi torstai-iltana, ja sen sammutustyöt jatkuvat edelleen. Palo sai alkunsa Dallasin ja Fort Worthin metropolialueella.

Palo on tuhonnut ainakin yli 21 000 hehtaaria maata.

Palopelastajat ovat suojelleet aluetta ja sen rakennuksia. Lentokoneista on suihkutettu vettä ja levitetty palamista hidastavia kemikaaleja.

Esimerkiksi metsäpalojen torjuntatyötä tekevä texasilainen metsäpalvelu (TAMFS) jakoi Twitterissä Suomen aikaa sunnuntaina aamulla tilanne­päivityksen, jonka mukaan 30 prosenttia paloista on saatu hallintaan.

Sammutustöitä ovat hankaloittaneet kuiva maasto ja tuulet.

”Osittain olemme taistelemassa tulipaloa vastaan. Osittain olemme taistelemassa säätä ja tuulia vastaan”, sanoi kuvernööri Greg Abbott The New York Timesille.

Tuulten odotettiin tyyntyvän alueella lauantaina, mikä herätti toiveita siitä, että sammutustyöt tuottaisivat tulosta.

Sunnuntaina tuulenpuuskien odotetaan palaavan jälleen, jolloin niiden pelätään kiihdyttävän paloa jälleen kriittisesti. Alkuviikoksi luvattujen sateiden toivotaan kuitenkin tuovan helpotusta tilanteeseen.

Metsäpalvelu TAMFS on varoittanut, että palot voivat vaikuttaa myös useampaan muuhun osavaltioon, kuten Oklahomaan, Kansasiin ja Nebraskaan.

Asiasta ovat uutisoineet myös muun muassa brittilehti The Guardian ja yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Twitter-käyttäjä @johnnyhaysmd jakoi kuvan Texasista perjantailta. Maastopalojen sammutustyöt jatkuvat edelleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat