Kuusi kuoli miehen ajettua väki­joukkoon Belgiassa, miestä vastaan nostettiin syytteet kuoleman­tuottamuksesta

Kuuden kuolonuhrin lisäksi kymmenen ihmistä loukkaantui vakavasti. Kyydissä ollut sai syytteen pelastustoimen laimin­lyönnistä.

Poliiseja ja lääkintähenkilökuntaa tapahtumapaikalla.

20.3. 9:53 | Päivitetty 22.3. 20:50

Belgiassa on nostettu syytteet kuuden henkilön kuoleman­tuottamuksesta auton väkijoukkoon ajanutta 34-vuotiasta miestä vastaan. Asiasta raportoi uutistoimisto AFP.

Auton kyydissä ollutta miehen serkkua vastaan nostettiin syyte pelastustoimen laiminlyönnistä, ja hän pääsi vapaaksi takuita vastaan.

Mies ajoi väkijoukkoon viideltä sunnuntaiaamuna paikallista aikaa lähellä La Louvièren kaupunkia. Törmäyksessä kuoli kuusi ja loukkaantui kymmeniä ihmisiä. Tapauksesta uutisoivat muun muassa RTL Info, yleisradioyhtiö RTBF ja De Standaard -sanomalehti.

Kuolemantuottamuksesta voi Belgiassa saada korkeintaan viiden vuoden vankeustuomion. Yleinen syyttäjä ei ole kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta, että syyte muuttuu tutkinnan aikana.

Syyttäjien mukaan mies ja tämän serkku olivat paluumatkalla yökerhosta, ja kuljettajan veren alkoholipitoisuus oli ylittänyt lievästi sallitun rajan. Sylkinäytteen perusteilla kuljettaja ei ollut käyttänyt huumeita, mutta verikokeen tuloksia ei ole vielä saatu.

Kuljettajan kerrotaan ajaneen 90 kilometrin tuntivauhtia alueella, jossa rajoitus oli 50 kilometriä tunnissa.

Syyttäjät kertoivat jo sunnuntaina, että terroristisesta motiivista ei ollut viitteitä. Tiistaina he totesivat myös, että oli näyttöä siitä, että mies yritti jarruttaa ennen osumistaan väkijoukkoon. Kuljettajaa edustavan asianajajan mukaan hän oli puhunut serkulleen juuri ennen törmäystä.

Törmäys oli niin voimakas, että yksi uhri paiskautui auton tuulilasin läpi sen sisälle. Syyttäjien mukaan kuljettaja oli törmäyksen jälkeen ”šokkitilassa” ja pysähtyi vasta useiden satojen metrien päähän.

Paikalla oli tapahtuma-aikaan 150–200 ihmistä, kertoi La Louvièren pormestari Jacques Gobert sunnuntaina järjestetyssä tiedotus­tilaisuudessa.

Ihmiset kokoontuivat yhteen lähelle tapahtumapaikkaa järkyttyneinä tapauksesta.

Kylässä vietettiin tapahtuhetkellä karnevaalia. Ihmiset olivat olleet sunnuntaiaamuna kiertelemässä kylällä ja odottamassa varsinaisen karnevaaliohjelman alkamista.

Belgian poliisi luonnehti Hainaut’n maakunnassa sattunutta tapausta katastrofiksi.

Lähelle tapahtumapaikkaa oli kokoontunut paljon ihmisiä, pelastushenkilöstöä ja poliiseja sunnuntaina 20. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat