Kiinassa maahan syöksyneen matkustaja­koneen musta laatikko löytyi

Matkustajakone syöksyi maahan maanantaina Kiinan eteläosassa kyydissään 132 ihmistä.

23.3. 13:31 | Päivitetty 23.3. 16:49

Maahan syöksyneen lentokoneen musta laatikko on löytynyt Kiinassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Asiasta tiedotti medialle Kiinan siviili-ilmailuhallinnon tiedottaja Liu Lusong.

China Eastern -lentoyhtiön Boeing 737-800 -kone syöksyi vuorenrinteeseen Guangxin alueella Etelä-Kiinassa maanantaina kyydissään 132 ihmistä. Eloonjääneitä ei ole löytynyt, mutta matkustajia ei ole julistettu virallisesti kuolleiksi.

Onnettomuus on harvinainen: Kiinassa ei ole tapahtunut lentokoneen maahansyöksyä 12 vuoteen, ja lentokoneiden tekniset viat matkalentokorkeudessa ovat hyvin harvinaisia.

Lue lisää: Kiinan ilmailu­viranomaiset: Lento­kone­turman jälkeen ei ole löydetty eloon­jääneitä

Lue lisää: Lentokone syöksyi Kiinassa maahan kyydissään yli sata ihmistä – merkkejä eloon­jääneistä ei ole

Lennon kulkua ja ohjaamon ääniä tallentaneet mustat laatikot saattavat kertoa onnettomuustutkijoille, mikä aiheutti koneen äkillisen putoamisen. Kiinan valtiollisen television mukaan musta laatikko on tosin pahasti vaurioitunut.

”Toistaiseksi on epäselvää, onko se lentodatan vai ohjaamon äänien tallennuslaite”, sanoi siviili-ilmailuhallinnon onnettomuustutkinnan johtaja Mao Yanfeng Kiinan valtionmedian mukaan.

Maahan pudonneen matkustajakoneen musta laatikko on löytynyt.

Siviili-ilmailuhallinnon onnettomuustutkinnan johtaja Mao Yanfeng ja tiedottaja Liu Lusong pitivät tiedotustilaisuuden keskiviikkona.

Sade on vaikeuttanut etsintöjä metsäisellä onnettomuuspaikalla vuorenrinteessä. Maasto on täynnä tuhoutuneita koneen osia ja matkatavaroita.

Kiinan presidentti Xi Jinping on vaatinut ripeitä tutkimuksia ja lähettänyt paikalle korkea-arvoisia edustajiaan. Viranomaiset ovat sulkeneet toimittajilta ja muilta ulkopuolisilta pääsyn alueelle.

China Eastern on toistaiseksi poistanut käytöstä kaikki Boeing 737-800 -koneensa, ja viranomaiset suorittavat kaikissa lentoyhtiöissä ylimääräisen turvatarkastuksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat